we wniosku - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 22 sty 2015, 9:04

u nas gops przyjmuje wnioski
1. co wpisujecie w nazwie organu prowadzącego postępowanie i kto to ma wypełnić , wnioskodawca, czy my?
2. u nas mała gmina, co wpisywać w rubryce gmina/dzielnica-nazwę gminy , czy sołectwo z którego pochodzi wnioskodawca, a może sołectwo w ulicy?
badass

Napisano: 23 sty 2015, 12:20

Na wniosku jest adnotacja, że organem może być jedynie Wójt, Burmistrz, Prezydent, więc innego wyjścia nie ma ;) Wnioskodawca wypełnia cały wniosek. Większość potrafi czytać i pisać, a jeśli mają trudności, zawsze mogą zapytać urzędnika :)

Gmina/dzielnica - no to gmina, to raczej nie powinno budzić wątpliwości.
Sołectwo (a raczej nazwę miejscowości zamieszkania) polecam klientom wpisać w ulicy. Nie jest to chyba jakiś straszny błąd, a przynajmniej nie ma wątpliwości co do dokładnego adresu.
Kinya

Napisano: 23 sty 2015, 12:24

Kinya pisze:Na wniosku jest adnotacja, że organem może być jedynie Wójt, Burmistrz, Prezydent, więc innego wyjścia nie ma ;) Wnioskodawca wypełnia cały wniosek. Większość potrafi czytać i pisać, a jeśli mają trudności, zawsze mogą zapytać urzędnika :)

Gmina/dzielnica - no to gmina, to raczej nie powinno budzić wątpliwości.
Sołectwo (a raczej nazwę miejscowości zamieszkania) polecam klientom wpisać w ulicy. Nie jest to chyba jakiś straszny błąd, a przynajmniej nie ma wątpliwości co do dokładnego adresu.
na infolini MPiPS opdali informacje
Wpisuje się wójta lub burmistrza ale adres OPS jeżeli tam jest prowadzone postepowanie
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 23 sty 2015, 13:04

No i super, dzięki za wyjaśnienie jeszcze tej kwestii :)
U mnie nie ma z tym problemu, bo GOPS jest w urzędzie gminy ;)
Kinya

Napisano: 23 sty 2015, 14:32

Podali kontakt do infolini tam sie tego dowiedziałem
Dyżur telefoniczny dla gmin i obywateli od poniedziałku do piątku w godzinach 10 - 12 prowadzą:

Katarzyna Krzewska (22) 529 07 61
Olga Richter (22) 529 07 62
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 26 sty 2015, 11:02

w instrukcji obsługi nastapiła zmiana poprawili

Uprawnienie
„Małżonek” widoczn
e
jest wyłącznie w sekcji „Rodzic / opiekun 2”. Opcję tę
należy zaznaczyć jeśli wprowadzana do systemu
osoba
nie
jest
rodzicem
3 dzieci;
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 26 sty 2015, 15:06

Wprowadziłam dzisiaj wniosek, pierwszy przypadek że małżonek a nie rodzic. Z rozpędu zaznaczyłam rodzic, karty zamówione w produkcji. Co zrobić żeby poprawić na małżonek ??. Pomóżcie plisss
gosia00

Napisano: 26 sty 2015, 16:12

gosia00 pisze:Wprowadziłam dzisiaj wniosek, pierwszy przypadek że małżonek a nie rodzic. Z rozpędu zaznaczyłam rodzic, karty zamówione w produkcji. Co zrobić żeby poprawić na małżonek ??. Pomóżcie plisss
W sumie nie wiem czy warto to poprawiać, my tego do niczego nie potrzebujemy, do prawozdań oni tego też nei będą potrzebować chyba ze jakieś statystyki będą chcieli uzyskać z wprowadzanych danych..zresztą w instrukcji obsługi programu przed długi czas i tak było to blednie zapisane
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2015, 8:56

naitsyrk85 dzięki za dodanie otuchy ;) , też doszłam do wniosku, że tego błędu na karcie nie widać, jest tylko w systemie, ale mimo wszystko nie daje mi spokoju. Spróbuję dzisiaj na infolinię zadzwonić i zapytać czy jest możliwość poprawienia. Pozdrawiam i owocnego pomagania życzę Wszystkim :)
gosia00

Napisano: 27 sty 2015, 9:07

gosia00 pisze:naitsyrk85 dzięki za dodanie otuchy ;) , też doszłam do wniosku, że tego błędu na karcie nie widać, jest tylko w systemie, ale mimo wszystko nie daje mi spokoju. Spróbuję dzisiaj na infolinię zadzwonić i zapytać czy jest możliwość poprawienia. Pozdrawiam i owocnego pomagania życzę Wszystkim :)

Ja pozwoliłem sobie zadzwonić wczoraj bo też mam taki przypadek, dzisiaj mają dac mi odpowiedz wiec napiszę na forum

Najlepsze jest to co pisałem, ze błędnie było to opisane w instrukcji :) MPiPS twierdzi, że był to błąd PWPW, dzwoniąc do nich dowiedziałem się że takie wytyczne dostali z MPiPS :) Jednak w najnowszej wersji instrukcji do programu RI KDR zostało to skorygowane
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x