Za życiem , czy dobre zaświadczenie ? Proszę o pomoc !!! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 27 wrz 2022, 14:12

Witam. Mam zaświadczenie do wniosku Za życiem od lekarza który ma na pieczątce,, specjalista chorób dzieci KARDIOLOG " . Katalog lekarzy jest zamknięty i są tam specjalizacje : położnictwo i ginekologia, neonatologia, neurologia dziecięca , kardiologia dziecięca oraz chirurgia dziecięca lub lekarze jak wyżej posiadający II stopień specjalizacji w tych konkretnych dziedzinach.
Mam pytanie czy " specjalista kardiologii dziecięcej " to to samo co " specjalista chorób dzieci KARDIOLOG ". Bardzo proszę o pomoc.Proszę o wyrozumiałość ponieważ to mój pierwszy wniosek Za życiem.
MilenaZ
Praktykant
Od: 22 gru 2020, 11:28
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, za życiem, czyste powietrze

Napisano: 27 wrz 2022, 15:14

Spróbuj wyszukać na https://rejestr.nil.org.pl/ po numerze PWZ, który powinien być na pieczątce. W tym rejestrze powinny być specjalizacje według oficjalnej nomenklatury. Dodatkowo należałoby sprawdzić, czy jest to lekarz ubezpieczenia zdrowotnego, tzn. zaświadczenie musi być wystawione w ramach świadczeń finansowanych przez NFZ a nie prywatnie.
JLP
Referent
Od: 31 mar 2017, 11:17
Zajmuję się: ŚR, FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x