Za życiem zaświadczenie lekarz pediatra
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Za życiem zaświadczenie lekarz pediatra
Czy mogę wydać decyzję przyznającą jeżeli zaświadczenie o stwierdzeniu nieuleczalnej choroby wydał lekarz II stopnia w dziedzinie pediatrii ?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Re: Za życiem zaświadczenie lekarz pediatra
w brzmieniu ustawy obowiązującym od 01-01-2019 r.:
"Ciężkie i nieodwracalne upośledzenie albo nieuleczalną chorobę zagrażającą życiu, które powstały w prenatalnym okresie rozwoju dziecka lub w czasie porodu, o których mowa w ust. 2 pkt 2-4, stwierdza w zaświadczeniu lekarz ubezpieczenia zdrowotnego, w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych, posiadający specjalizację II stopnia lub tytuł specjalisty w dziedzinie: położnictwa i ginekologii, perinatologii, neonatologii, neurologii dziecięcej, kardiologii dziecięcej lub chirurgii dziecięcej".
"Ciężkie i nieodwracalne upośledzenie albo nieuleczalną chorobę zagrażającą życiu, które powstały w prenatalnym okresie rozwoju dziecka lub w czasie porodu, o których mowa w ust. 2 pkt 2-4, stwierdza w zaświadczeniu lekarz ubezpieczenia zdrowotnego, w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych, posiadający specjalizację II stopnia lub tytuł specjalisty w dziedzinie: położnictwa i ginekologii, perinatologii, neonatologii, neurologii dziecięcej, kardiologii dziecięcej lub chirurgii dziecięcej".
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW
- Kontakt:
Gdzie mogę to znaleźć? Wszędzie jest stare rozporządzenie, bez kardiologa.jollaa pisze: 27 maja 2019, 13:37 w brzmieniu ustawy obowiązującym od 01-01-2019 r.:
-
- Referent
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Mam takie samo zaświadczenie teraz na pieczątce specjalista chorób dzieci, a po sprawdzeniu w NFZ że posiada specjalizację 2 stopnia z pediatrii, czyli świadczenie mogę przyznać bo ma specjalizację 2 stopnia?
-
- Referent
- Zajmuję się: SW, FA, ŚR, DS sprawozdania listy wypłat
- Kontakt:
specjalista = specjalizzacji II stopnia
pytałam o to lekarza
pytałam o to lekarza
Oprócz Za życiem zaświadczenie lekarz pediatra - Wsparcie kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem” przeczytaj również:
odpłatność za specjalistyczne usługi opiekuńcze
pierwszy wniosek
zaświadczenie lekarskie
Dofinansowanie na środki pomocnicze pieluchy
ginekolog - położnik czy specjalista ginekolog - położnik
Ustawa za życiem -- wzór
Samotna w ciąży - jak rozwiązać problem ?
czy do decyzji przyznającej dajecie art. 130 § 4
czy dobry lekarz na pieczątce?
czy na wypłatę nadal zamawiamy odzielnie środki i jak spraw
Czy sie należy świadczenie za życiem
zaświadczenie wydane do za życiem
Zaświadczenie czy może być takie?
ustawa za zyciem realizacja wypłata
ZAŚWIADCZENIE ZA ŻYCIEM CZY ORYGINAŁ?
zapotrzebowanie o wyplate swiadczenia 4000