Witam, czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak w Waszych ośrodkach robi się zaangażowanie, chodzi mi o paragraf związany z środkami dotyczącymi wypłat świadczeń 500+? co ujmujecie w takim zaangażowaniu- kwoty planowanych wypłat świadczeń czy zapotrzebowane środki z danego miesiąca, nie wiem jak mam przygotować takie zaangażowanie do księgowości.
ja biorę dane - wydruk od pracowników merytorycznych na jaką kwotę mają wydane decyzje na ŚR, FA, Rodzicielskie, zas. dla opiekuna itp. i na tej podstawie robię zaangażowanie
ok, a czy możesz mi jeszcze napisać jak to wygląda np. w marcu czy pracownicy merytoryczni w marcu przynoszą Ci te wydruk za miesiąc kwiecień czyli robisz zaangażowanie "do przodu"?
staram się wziąć od nich gdzieś w lutym, naliczam na cały rok i z 3 razy w roku jeszcze robię dodatkowe naliczenie zaangażowania tych nowych osób co wydane mają decyzje w ciągu roku
dziękuję Ci bardzo, rozjaśniłaś mi sprawę, bo u nas w Ośrodku zaangażowanie przygotowuję do księgowości co miesiąc, jednak zaczęłam się zastanawiać czy robię to dobrze, gdyż w październiku w moim zaangażowaniu pojawia się kwota 0, gdyż kwota wydanych decyzji przewyższa mi plan a na zwiększenie planu czekałam na decyzję UW
angażuję decyzje i informacje tak jak są wystawiane i księguję to co miesiąc. A jeśli chodzi o zadania zlecone to zdarza się że zaangażowanie przekracza plan i tak to wykazuję w sprawozdaniu pisząc w uwagach wyjasnienia że decyjza zwiększająca plan bedzie później.
teoretycznie każda wydana decyzja powinna być zaangażowana ale wiadomo że praktycznie jest to niewykonalne, ale jak 3 razy w roku to zrobisz to tez będzie.