ale w postanowieniu jest ujęte że zabezpieczenie w kwocie XXX miesięcznie dla pani XC (matka dzieci) brak wymienionych dzieci.
a też przewertowałam ustawę i nie zauważyłam nigdzie zabezpieczenia (chyba że nie dowidzę) sa zasądzone alimenty tylko w ustawie.
ok doczytałam się że o zabezpieczeniu to jest art. 15 ust. 4 pkt. 3 lit. d musiałam to przeoczyć ale w postanowieniu nie było uwzględnionych dzieci dlatego też bym się upierała że FA się nie należy. po za tym zaświadczenie o bezskuteczności tez tylko zawierało dane matki żadnej wzmianki o dzieciach.
jeżeli w wyroku i na zaświadczeniu od komornika jest napisane, że udziela się zabezpieczenia dzieciom to przyznajemy świadczenia, jeżeli zabezpieczenie jest na matkę to odmowa
w postanowieniu nie było wzmianki o dzieciach tylko (zabezpieczenie alimentacyjne na poczet utrzymania rodziny przyznane pani XX w kwocie 700 miesięcznie) nic o dzieciach nie pisało.
i na zaświadczeniu od komornika w miejscu co zawsze wymienione są dzieci uprawnione do alimentów wpisana była tylko matka