zabezpieczenie alimentacyjne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 04 cze 2014, 15:28

czy ktoś z Państwa miał przypadek że złożył ktoś postanowienie o zabezpieczeniu alimentacyjnym na fundusz - co z tym zrobiś
zuzzanna

Napisano: 04 cze 2014, 15:34

przyznać
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 04 cze 2014, 16:46

ale w postanowieniu jest ujęte że zabezpieczenie w kwocie XXX miesięcznie dla pani XC (matka dzieci) brak wymienionych dzieci.
a też przewertowałam ustawę i nie zauważyłam nigdzie zabezpieczenia (chyba że nie dowidzę) sa zasądzone alimenty tylko w ustawie.
zuzzanna

Napisano: 04 cze 2014, 18:38

ok doczytałam się że o zabezpieczeniu to jest art. 15 ust. 4 pkt. 3 lit. d musiałam to przeoczyć ale w postanowieniu nie było uwzględnionych dzieci dlatego też bym się upierała że FA się nie należy. po za tym zaświadczenie o bezskuteczności tez tylko zawierało dane matki żadnej wzmianki o dzieciach.
zuzzanna

Napisano: 04 cze 2014, 23:27

Ja miałem, ale to dosyć skomplikowane a rozpisywać też mi się nie chce, zapytaj tego prawnika, on takie rzeczy ogarnia https://bedelek.pl/
Mikołaj

Napisano: 05 cze 2014, 8:35

ja miałam zabezpieczenie ale były w wyroku dzieci, dałam odmowę sko kazało dać
marta123

Napisano: 05 cze 2014, 10:42

jeżeli w wyroku i na zaświadczeniu od komornika jest napisane, że udziela się zabezpieczenia dzieciom to przyznajemy świadczenia, jeżeli zabezpieczenie jest na matkę to odmowa
miki111

Napisano: 05 cze 2014, 15:25

w postanowieniu nie było wzmianki o dzieciach tylko (zabezpieczenie alimentacyjne na poczet utrzymania rodziny przyznane pani XX w kwocie 700 miesięcznie) nic o dzieciach nie pisało.

i na zaświadczeniu od komornika w miejscu co zawsze wymienione są dzieci uprawnione do alimentów wpisana była tylko matka
zuzzanna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x