odowa dla rolnika wzór decyzji - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 04 cze 2014, 14:34

Czy ktoś już opracował decyzje odmowną zdo dla rolnika ? podzielicie się
rora

Napisano: 04 cze 2014, 14:43

niestety nie mam takiej decyzji bo przyznaje wszystkim rolnikom.... (pilnuje żeby napisali "stosownie" oświadczenie)
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się:

Napisano: 04 cze 2014, 15:11

STOSOWNE TZN.....................
ŻE ZAPRZESTALI PROWADZENIA GOSPODARSTWA ROLNEGO ............TYLKO OD KIEDY? PROSZĘ BO MAM TYLKO 1 ROLNIKA I NIE BRADZO CHCE MI SIĘ SZUKAĆ W INNYCH POSTACH. PROSZĘ NAPISZ
JAŚKA

Napisano: 04 cze 2014, 15:20

Art.3 się kłania .
Gość

Napisano: 04 cze 2014, 15:25

oczekuję konkretnej odpowiedzi, a art. 3 przeczytałam ale nadal nie wiem czy na bieżąco od 15 maja zaprzestają prowadzenia czy wstecz. Na szkoleniu tez różnie gadają. Ale chcę uzyskać odpowiedź od kogoś kto jest pewien że dobrze robi
jaśka

Napisano: 04 cze 2014, 15:33

Ależ proszę bardzo. Oto jedno ze stanowisk z tego forum w tym temacie:
"Pytanie powinno brzmieć : czy rolnik ma składać oświadczenie z podaniem daty zaprzestania prowadzenia gosp.rolnego ?
Mój znajomy w SKO, twierdzi kategorycznie, że nie. Przy ewentualnym odwołaniu, brak podstaw do podtrzymania odmowy. Zapisy w ustawie nie zobowiązują rolnika do podania daty zaprzestania. Przepisy ustawy o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów oraz przepisy ustawy o świadczeniach rodzinnych, nie przewidują innej drogi dowodowej na ww. okoliczność."
Z czym i ja się zgadzam.
Gość

Napisano: 04 cze 2014, 16:02

Jest i inne stanowisko :o
Dzwoniłam do znajomego z SKO. Pytanie moje było : jeżeli rolnik nie podpisze oświdczenia że z dniem 1 lipiec zaprzestal prowadzenia gospodarstwa czy nalezy mu sie wyrównanie do 14 maja 2014 r. Odpowiedż : nie należy się
depar

Napisano: 04 cze 2014, 19:36

depar pisze:Jest i inne stanowisko :o
Dzwoniłam do znajomego z SKO. Pytanie moje było : jeżeli rolnik nie podpisze oświdczenia że z dniem 1 lipiec zaprzestal prowadzenia gospodarstwa czy nalezy mu sie wyrównanie do 14 maja 2014 r. Odpowiedż : nie należy się
A uzasadnienie ? W SKO nie ma czegoś takiego "bo ja tak uważam".
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x