zabezpieczenie postępowania - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 17 gru 2013, 13:16

Witajcie,

mam dostałam faxem postanowienie o ZABEZPIECZENIU POSTĘPOWANIA.

sąd postanawia zabezpieczyć postępowanie w sprawie \"w ten sposób, że zarządzić niezwłoczne umieszczenie małoletniej ND do czasu zakończenia postępowania w sprawie niniejszej\"

Dziecko zostało umieszczone w placówce opiekuńczo wychowawczej, bo matka została umieszczona w Szpitalu, ojciec odmówił opieki nad dzieckiem, bo toczy się proces o zaprzeczenie ojcostwa.

Czy mogę to traktować jako dokument, który stwierdza, że dziecko zostało umieszczone w placówce zapewniającej całodobowe utrzymanie i nie wypłacać zasiłku rodzinnego?
Czy wystąpić z wnioskiem do tej placówki, żeby mi potwierdzili, że dziecko tam jest i że placówka zapewnia mu utrzymanie?

I jaka jest droga - wszczęcie postępowania. przyjdzie mi odpowiedź. Jeśli wszystko się potwierdzi, to uchylam decyzję?

od którego miesiąca? Od grudnia czy od stycznia?

Pomocy, pierwszy raz mam taki przypadek :(
~martyna

Napisano: 17 gru 2013, 13:26

jeśli już to uchylasz od stycznia uchylenie od stycznia, ale jak napisałaś wystąp do z pismem do tej placówki
~ewalu

Napisano: 17 gru 2013, 13:31

już wystąpiłam i wysłałam.

ale na pewno uchylam od stycznia?

Bo przez część grudnia dziecko było z matką? A ZR jest przecież niepodzielny. Ja za grudzień bym jeszcze wypłaciła, a od stycznia uchyliła decyzję.
Ale wolę się upewnić...

~martyna

Napisano: 17 gru 2013, 13:32

dokładnie jak napisałaś, uchylamy od stycznia
~ewalu

Napisano: 17 gru 2013, 13:35

ok, dzięki wielkie ewalu.
~martyna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny