SZO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 17 gru 2013, 13:49

mam babke ktora pracowala w 1980 r ostatnoi i pozniej na miesiac zarejestrowała sie w UP i pozniej my przyznalysmy sp przyszla w lipcu zlozyla wniosek na szo odmowa bo nie rezygnowala z zatrudnieinai bo byla miesiac zarejestrowana w UP i Sko przyznalo i co teraz znow wniosek na nowy okres i co mam zrobic????
~BAska

Napisano: 17 gru 2013, 14:52

to co za pierwszym razem odmowic
~- ja

Napisano: 17 gru 2013, 15:48

i sko znow przyzna???
~BAska

Napisano: 17 gru 2013, 21:00

Co oni z nami robią. Co za brak spójności interpretacji przepisów. Jak można pracować mając takie przepisy, to jest straszne. SKO przyznaje, a my nie możemy bo brak podstawy prawnej.
~Nina

Napisano: 18 gru 2013, 0:05

a w którym roku powstała niepełnosprawność osoby niepełnosprawnej i kiedy zostało wydane orzeczenie o znacznym stopniu niepełnosprawności?
~karampichu

Napisano: 18 gru 2013, 9:51

Ostatnio to nie ma znaczenia. SKO mi uwaliło decyzję pomimo, że od rezygnacji do orzeczenia minęło ponad 9 lat. po moim telefonie i przypomnieniu, że przecież nie ma związku między rezygnacją i opieką i, że w ustawie jest jasno napisane, że rezygnacja ma być w związku z opieką nad osobą ze znacznym, a nie osobą chorą (jasny zapis w ustawie), oni stwierdzili, że mają naciski z góry, żeby interpretować \"szeroko\" i przyznawać jeśli ktoś kiedyś gdzieś jakoś rezygnował. I ogólnie 30 decyzji mi utrzymali, a teraz mają wytyczne i d.upa - co czyni moją pracę bez sensu bo sko ma wytyczne.
~Iks

Napisano: 18 gru 2013, 10:55

Teraz chyba chodzi o to, zeby jak najmniej osób objęła ochrona praw nabytych.
~m&m

Napisano: 18 gru 2013, 11:10

nadzieja matką głupich. Przestańcie marzyć
~Elmer

Napisano: 18 gru 2013, 11:17

To nie nadzieja, to prawo bezkarnie łamane przez najwyzsze władze państwowe.
~m&m

Napisano: 18 gru 2013, 11:29

to dalej tylko nadzieja....
\"Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby skądinąd łagodny i liberalny rząd, kiedy zabraknie mu pieniędzy\".
Alexis de Tocqueville
~Elmer

Strona 1 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem