zabranie dzieci do pieczy zastepczej
-
- Referent
- Zajmuję się: FA/ŚW/ZR/DS
- Kontakt:
zabranie dzieci do pieczy zastepczej
Czy ma ktoś decyzje uchylająca ZR ze względu na zabranie dzieci di pieczy zastępczej?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zabranie dzieci do pieczy zastepczej
Zgodnie z art. 7 pkt 2 ustawy o świadczeniach rodzinnych zasiłek rodzinny nie przysługuje, jeżeli: dziecko zostało umieszczone w instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie albo w pieczy zastępczej. Decyzją Nr przyznano Panu zasiłek rodzinny i dodatki do zasiłku rodzinnego na okres od 01.11.2020 r. do 31.10.2021 r. na dzieci, jak wynika z postanowienia Sądu Rejonowego w ........ syn ... został umieszczony w spokrewnionej rodzinie zastępczej.
-
- Referent
- Kontakt:
Dzieki:)madzix pisze: 13 wrz 2021, 16:21 Zgodnie z art. 7 pkt 2 ustawy o świadczeniach rodzinnych zasiłek rodzinny nie przysługuje, jeżeli: dziecko zostało umieszczone w instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie albo w pieczy zastępczej. Decyzją Nr przyznano Panu zasiłek rodzinny i dodatki do zasiłku rodzinnego na okres od 01.11.2020 r. do 31.10.2021 r. na dzieci, jak wynika z postanowienia Sądu Rejonowego w ........ syn ... został umieszczony w spokrewnionej rodzinie zastępczej.
A tak zapyta jak ma postanowienie z dnia 3.09 dzieci zabrane 6.09 to mogę sie na tym oprzeć i pozamykać świadczenia ?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
na moje za wrzesień przysługuje
-
- Referent
- Kontakt:
Jak dieci umieszcone w pieczy od 6 a swiadczenia nie podzielne sa
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/SR/FA/DS
- Kontakt:
Ja mam postanowienie sądu z 03.09. O umieszczeniu dziecka w rodzinie zastępczej. Czy za wrzesień wypłacić rodzicom. Teraz. Jak dziecka już nie ma.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
na moje wypłacasz za te 3 dni... (bez podzielności oczywiście) gdyby wypłata była 1 czy 2 a nawet 3 to nie orzekłabyś o nienależnie pobranych świadczeniach
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/SR/FA/DS
- Kontakt:
Sytuacja sama się rozwiązała bo przyszła ,,Pani matka” I złożyła wniosek o uchylenie decyzji od września w związku z umieszczeniem dzieci w rodzinie zastępczej.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+
- Kontakt:
dostałam informację z innego osrodka, że dziecko zostało umieszczone w pieczy zastepczej na ich terenie. Czy przed uchyleniem decyzji zasiłku rodzinnego wysyłam najpierw zawiadomienie o wszczeciu postepowania czy uchylam decyzje z urzedu?
Oprócz zabranie dzieci do pieczy zastepczej - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
DECYZJA ŻĄDANIE ZWROTU ŚR
ŚP a zgon osoby wymagającej opieki przed wydaniem decyzji
PISMO z MUW odnośnie ŚP
Alimenty i brak rozwodu- jaki skład rodziny?
zmiana decyzji SKO
Przez ile miesięcy dochód
świadczenie pielęgnacyjne
gdzie w ustawie jest wzmianka, że przepis utracił moc
przedłużenie orzeczenia z covid
UMOWA DZIERŻAWY
Zasiłek rodzinny a umowa dzierżawy?
SZO a składka społeczna
gra na giełdzie a świadczenie pielęgnacyjne
zwrot zasiłku pielęgnacyjnego z zus
Rodzicielskie
Czy robić uzysk i uchylać?