zabranie dzieci do pieczy zastepczej

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Kasia2019
Referent
Zajmuję się: FA/ŚW/ZR/DS
Kontakt:

zabranie dzieci do pieczy zastepczej

Post autor: Kasia2019 »

Czy ma ktoś decyzje uchylająca ZR ze względu na zabranie dzieci di pieczy zastępczej?
madzix
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zabranie dzieci do pieczy zastepczej

Post autor: madzix »

Zgodnie z art. 7 pkt 2 ustawy o świadczeniach rodzinnych zasiłek rodzinny nie przysługuje, jeżeli: dziecko zostało umieszczone w instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie albo w pieczy zastępczej. Decyzją Nr przyznano Panu zasiłek rodzinny i dodatki do zasiłku rodzinnego na okres od 01.11.2020 r. do 31.10.2021 r. na dzieci, jak wynika z postanowienia Sądu Rejonowego w ........ syn ... został umieszczony w spokrewnionej rodzinie zastępczej.
Kasia2019
Referent
Kontakt:

madzix pisze: 13 wrz 2021, 16:21 Zgodnie z art. 7 pkt 2 ustawy o świadczeniach rodzinnych zasiłek rodzinny nie przysługuje, jeżeli: dziecko zostało umieszczone w instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie albo w pieczy zastępczej. Decyzją Nr przyznano Panu zasiłek rodzinny i dodatki do zasiłku rodzinnego na okres od 01.11.2020 r. do 31.10.2021 r. na dzieci, jak wynika z postanowienia Sądu Rejonowego w ........ syn ... został umieszczony w spokrewnionej rodzinie zastępczej.
Dzieki:)

A tak zapyta jak ma postanowienie z dnia 3.09 dzieci zabrane 6.09 to mogę sie na tym oprzeć i pozamykać świadczenia ?
madzix
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

na moje za wrzesień przysługuje
Kasia2019
Referent
Kontakt:

madzix pisze: 14 wrz 2021, 14:40 na moje za wrzesień przysługuje
Jak dieci umieszcone w pieczy od 6 a swiadczenia nie podzielne sa
pinezka
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/SR/FA/DS
Kontakt:

Post autor: pinezka »

Ja mam postanowienie sądu z 03.09. O umieszczeniu dziecka w rodzinie zastępczej. Czy za wrzesień wypłacić rodzicom. Teraz. Jak dziecka już nie ma.
madzix
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

na moje wypłacasz za te 3 dni... (bez podzielności oczywiście) gdyby wypłata była 1 czy 2 a nawet 3 to nie orzekłabyś o nienależnie pobranych świadczeniach
pinezka
Stażysta
Zajmuję się: ŚW/SR/FA/DS
Kontakt:

Post autor: pinezka »

Sytuacja sama się rozwiązała bo przyszła ,,Pani matka” I złożyła wniosek o uchylenie decyzji od września w związku z umieszczeniem dzieci w rodzinie zastępczej.
kasia7
Starszy referent
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+
Kontakt:

Post autor: kasia7 »

dostałam informację z innego osrodka, że dziecko zostało umieszczone w pieczy zastepczej na ich terenie. Czy przed uchyleniem decyzji zasiłku rodzinnego wysyłam najpierw zawiadomienie o wszczeciu postepowania czy uchylam decyzje z urzedu?
ODPOWIEDZ