Zagmatwana sprawa - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 18 kwie 2014, 9:42

a więc:
Dłuznik jest w Zakładzie karnym

1. Okres 2012/2013 (wyplacono sierpnien i wrzesień)- wyslalam do niego inf. o przyznaniu świadczen z FA. w tym informacja o przepisach dot. dłuzników m. in. jakie dzialania powinny być podejmowane itp itd i jego zaległośc wobes SP

- odpisał że obednie przebywa w ZK i nie moze podjąć pracy ani tez się zarejetrowac w pup i ze zaraz po wyjściu z ZK bedzie spłacał bo wraca do pracy i sie zobowiązuje do spalacania

2. teraz po zakończeniu okresu 2012/2013 wszczelam postepowanie - w celu wydania decyzji do zwrotu

-on odpisałze zdaje sobie sprae ze swojego zobowiazania. wskazal ze sie nie uchyla tylko ze jest w ZK i nie moze podjąc pracy z czym to sie wiąże nie moze spłacac narazie zadłużenia. Ze toczy sie jeszcze postepowanie wobec niego i ze mozliwe ze opuści ZK jeżeli jednak mu sie to nie uda prosi o w przeslanie mu ile ma zaległości i rozłozenie na raty i wtedy poprosi swojego pracodawcę aby rozliczyl sie z nami czyli ops w jego imieniu łącznie z ustawowymi odsetkami. Ponadto pragnie wyjasnic ze nigdy sie nie uchylał i jednoczesnie dziekuje nam za udzieloną pomoc9 tutaj nie wiem za co chyba za przyznanie świadczen dzieciom? ) Na końcu prosi o rozłoznie na raty a po opuszczeniu Zk zobowiazuje sie płacic. dodał równiez ze posiada umowę o pracę zawarta w dniu 15.02.2014 r. na satnowisku dyrektora hotelu...) Przesyla równiez zawiadomienie sądu okregowego o rozprawie dot. rozwodu.

3. W dniu 31.03.2014 wydałam decyzje do zwrotu
- w odpowiedzi czytam, że przyjmuje do wiadomości swoje zadłuzenie. i w związku z przebywaniemw ZK nie moze sam spłacac zadłuzenia i przekazał nasza decyzje swojemu pracodawcy i ze w miarę jego mozliwości będzie nam spłacał nalezna kwotę w ratach miesięcznych. Zaraz po opuszczeniu ZK spłaci reszte zobowiazania zaraz w pierwszym miesiącu pracy. dodał tez ze na tej podstawie nie jest potrzebne zgłaszanie tego faktu komornikowi( tutaj nie wiem juz o czym mowa)

Jednym słowem co ja mam dalej zrobic???? Czy on uważa ze ma rozłożone na raty juz? Czy ja mam wydac decyzje na raty mu rozłozyć??? Czy jemu jakąś informacje jeszcze wysłac jakie warunki musza byc spełnione ay rozłozyc na raty??? Co proponujecie. Bardzo prosze pomóżcie.

PS. przepraszam za błędy, śpieszyłam sie.
majka131

Napisano: 22 kwie 2014, 8:43

Czy ktos sie wypowie? pomoże ktoś?
majka131

Napisano: 22 kwie 2014, 10:00

Wyślij dłużnikowi informacje , że organ wlasciwy może rozłozyć na raty zobowiazania FA tylko na jego wniosek badając przy tym sytuację dochodową i rodzinną.
Gość

Napisano: 22 kwie 2014, 10:53

A czy jest w ogóle możliwośc rozłożenia na raty w takim przeypadku, bo on napisal ze naszą decyzję do zwrotu przekazał swojemu pracodawcy i ze on narazie bedzie splacał w miare swoich mozliwosci a on reszte splaci jak wyjdzie z ZK a bedzie to dopiero w 2015 r. Nie pracuje bo przeciez siedzi... czy w takiej sytuacji mozna mu rozłożyć? pomijająć fakt ze nie wpłynęła jeszcze ani złotówka...
majka131

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x