zahaczyło - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 10 cze 2014, 8:25

może dziś ktoś, coś ;)
Długopis

Napisano: 10 cze 2014, 8:35

żabka pisze:ale o co chodzi z tym zahaczyło ? bo ja mam złożony wniosek na zdo i sprawę w sądzie o ŚP i z tego co mi wiadomo to można rozpatrzyć wniosek bo sprawa administracyjnie o sp jest zakończona
jeśli masz sprawę w sądzie to nie możesz rozpatrzyć wniosku o zdo, bo jedno świadczenie wyklucza drugie, a skąd wiesz, że sąd nie przyzna śp? nie wiesz. zawieszasz postępowanie i czekasz na decyzję sądu.
Długopis pisze:może dziś ktoś, coś ;)
ja bym chyba przyznała za okres, którego jesteś pewien, a w pozostałej części zawiesiła,
robię taki dopisek w decyzji w rodzaju "kwestia przyznania świadczenia za okres od... do... zostanie rozstrzygnięta odrębną decyzją po rozpatrzeniu sprawy przez sąd"

no i zrobiłabym zawieszenie postępowania w sprawie przyznania zdo na okres od... (czyli ten, który rozbija się w sądzie)

nie wiem czy to prawidłowo, ale wydaje mi się, że w miarę sensownie i z korzyścią dla strony, bo dostanie wypłatę już teraz.
anilak

Napisano: 10 cze 2014, 9:27

dzięki Anilak, to rozwiązanie satysfakcjonowałoby obie strony- idę przedstawić tę opcję szefostwu
Długopis

Napisano: 10 cze 2014, 9:42

drobiazg.
daj znać co na to szefostwo ;)
anilak

Napisano: 10 cze 2014, 14:06

zastanawia się, a tu jeszcze jeden problem się pojawił: czy mogę już wydać decyzję odmowną czy zawieszać gdy sprawa o SZO w zawieszeniu w sądzie a ZDO dotyczy tego samego okresu?
Długopis

Napisano: 11 cze 2014, 7:36

?
Długopis

Napisano: 11 cze 2014, 8:11

zdecydowanie zawieszać
nie wiesz jaką decyzję wyda wyższa instancja, więc nie możesz teraz orzec czy się komuś należy czy nie, a dublować się nie mogą.
anilak

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x