Zailek pielegnacyjny dla doroslego pracujacego w Holandii - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 24 cze 2015, 11:40

Witam.
Jestem dorosla osoba niepelnosprawna z umiarkowanym orzeczeniem na stale od dziecinstwa
Od sierpnia zeszlego roku pracuje na terenie Holandii.
Kazano mi zawiesic zasilek pielegnacyjny w Polsce.
Czy w zwiazku z koordynacja systemow zabezpieczenia spolecznego nie powinnam go dostawac?
Tutaj nie mam zadnych dodatkow z tytuly niepelnosprawnosci.
Z gory dziekuja za wszelkie odpowiedzi.
Gosia.
Gosia-Holandia

Napisano: 24 cze 2015, 11:54

nie zawiesza się zasiłków...
Wyjazd za granicę musisz zgłosić w swoim OPS. Zasiłek piel. nie przysługuje jeżeli nie zamieszkujesz na terytorium RP.
Sprawami koordynacji zajmują sie Regionalne Ośrodki Polityki Społecznej ( ROPS)
~o~

Napisano: 30 cze 2015, 15:12

Proszę skontaktować się z Regionalnym Ośrodkiem Polityki Społecznej właściwym ze względu na Pani miejsce zamieszkania w Polsce i zapytaj czy Ośrodek który wypłacał Ci ZP zwrócił się do nich z zapytaniem czy w Twojej sprawie mają zastosowanie przepisy o koordynacji. Jeżeli tak to ustal czy kierowali do Ciebie jakieś pisma ( może toczy się jakieś postępowanie). W przypadku, gdy ROPS ustali że przepisy o koordynacji mają w Pani sprawie zastowowanie to ( po długim postępowaniu) przyznają Ci ZP. Pozdrawiam
.
Mariolka 12

Napisano: 08 lip 2015, 14:29

w sytuacji dorosłych pobierających zp i mieszkających poza granicami nie ma koordynacji,
ewitak

Napisano: 10 lip 2015, 13:34

to dalej nic nie wiadomo jak to powinno być , czy ta osoba może pobierać zasułek pielęgnacyjny u nas jak mieszka za granicą?
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x