zakład karny - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 maja 2023, 7:58

Witam
czy ktoś robił już decyzję odmowną w związku z przebywaniem wnioskodawcy w zakładzie karnym? mogłabym dostać taka decyzje od was? nie miałam jeszcze takiej sytuacji
milena9204
Stażysta
Od: 20 lip 2021, 13:04
Zajmuję się: dodatek mieszkaniowy i dodatek energetyczny

Napisano: 08 maja 2023, 11:53

Chodzi o wydanie takiej decyzji, bo ktoś trafił do ZK w trakcie pobierania dodatku?
marzena123
Stażysta
Od: 13 maja 2021, 10:20
Zajmuję się: KDR, DM

Napisano: 08 maja 2023, 13:25

ten pan złożył wniosek i wnioskodawca jest w zakładzie karnym. jak składał już wniosek to był w zk. tylko akurat wyszedł na przepustkę i podpisał wniosek.
milena9204
Stażysta
Od: 20 lip 2021, 13:04
Zajmuję się: dodatek mieszkaniowy i dodatek energetyczny

Napisano: 09 maja 2023, 9:46

Ja miałam sytuację, że uchylałam decyzję bo pobierający dm trafił do ZK. W uzasadnieniu napisać, że w dniu .... pan... złożył wniosek o dodatek mieszkaniowy. Na podstawie informacji/ pisma pan...przebywa w ZK , zgodnie z art. 2 ust. 3 ustawy o dodatkach mieszkaniowych dodatek nie przysługuje.

Na podstawie art. 162 § 1 pkt 1 i § 3 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks Postępowania Administracyjnego (Dz. U. z 2022 r. poz. 2000 z późn.zm.), art. 2 ust. 3 ustawy o dodatkach mieszkaniowych oraz upoważnienia Kierownika OPS......... do wydawania decyzji administracyjnych dotyczących dodatków mieszkaniowych z dnia......

ORZEKAM

Uchylić decyzję nr...... z dnia ...... na podstawie której, Pan .......uprawniony był do dodatku mieszkaniowego.

UZASADNIENIE

W dniu.....do Ośrodka Pomocy Społecznej w......... wpłynęło pismo z Zakładu Karnego w ...... informujące, iż Pan................ przebywa w w/w
Zakładzie od dnia ......... Zgodnie z art. 2 ust.3 ustawy o dodatkach mieszkaniowych dodatek mieszkaniowy nie przysługuje osobom przebywającym w zakładzie karnym
w związku z tym następuje uchylenie decyzji od .........., gdyż stała się ona bezprzedmiotowa.

Pouczenie

>>>>Zmodyfikuj na odmowną
marzena123
Stażysta
Od: 13 maja 2021, 10:20
Zajmuję się: KDR, DM

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem