Napisano: 09 maja 2023, 9:46
Ja miałam sytuację, że uchylałam decyzję bo pobierający dm trafił do ZK. W uzasadnieniu napisać, że w dniu .... pan... złożył wniosek o dodatek mieszkaniowy. Na podstawie informacji/ pisma pan...przebywa w ZK , zgodnie z art. 2 ust. 3 ustawy o dodatkach mieszkaniowych dodatek nie przysługuje.
Na podstawie art. 162 § 1 pkt 1 i § 3 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks Postępowania Administracyjnego (Dz. U. z 2022 r. poz. 2000 z późn.zm.), art. 2 ust. 3 ustawy o dodatkach mieszkaniowych oraz upoważnienia Kierownika OPS......... do wydawania decyzji administracyjnych dotyczących dodatków mieszkaniowych z dnia......
ORZEKAM
Uchylić decyzję nr...... z dnia ...... na podstawie której, Pan .......uprawniony był do dodatku mieszkaniowego.
UZASADNIENIE
W dniu.....do Ośrodka Pomocy Społecznej w......... wpłynęło pismo z Zakładu Karnego w ...... informujące, iż Pan................ przebywa w w/w
Zakładzie od dnia ......... Zgodnie z art. 2 ust.3 ustawy o dodatkach mieszkaniowych dodatek mieszkaniowy nie przysługuje osobom przebywającym w zakładzie karnym
w związku z tym następuje uchylenie decyzji od .........., gdyż stała się ona bezprzedmiotowa.
Pouczenie
>>>>Zmodyfikuj na odmowną