zakończenie postępowania przy decyzji odmownej- czy robicie? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 19 lut 2014, 15:16

Czy robicie zakończenie postępowania przy decyzji odmownej? Jeśli się ktoś odwołuje i nie ma zakończenia czy SKO daje do ponownego rozpatrzenia?
~Nowa

Napisano: 19 lut 2014, 15:22

my robimy bo SKO zarzuciło nam nie raz że brak powiadomienia strony o zakończonym postępowaniu
~Kaja

Napisano: 19 lut 2014, 15:58

ja robię... już mi się zdarzyło że strona np. przyniosła nowe dokumenty w sprawie i mogłam wydać decyzję przyznającą
~`san

Napisano: 19 lut 2014, 16:26

a jak to zrobic formalnie jakims pismem czy jak ???
~ewa

Napisano: 19 lut 2014, 16:32

pismo o zakończeniu postępowania z informacją że w ciągu 7 dni może wypowiedzieć się co do zebranych materiałów i dowodów... i że na podstawie 73 kpa ma prawo do wglądu w akta sprawy, sporządzania z nich notatek....
~`san

Napisano: 19 lut 2014, 16:36

a ja nie zrobiłam i się facet odwołuje ;/
~Nowa

Napisano: 19 lut 2014, 22:30

a macie może jakieś wyroki że SKO uwaliło decyzję bo nie było zawiadomienia? proszę niech ktoś wrzuci :)
~agnieszka

Napisano: 20 lut 2014, 9:31

O czym wy mówicie? To decyzja odmowna nie kończy postępowania?
~Iks

Napisano: 20 lut 2014, 9:48

ja przed wydaniem decyzji wzywam stronę do zapoznania się z projektem decyzji i ze zgromadzonym materiałem w terminie 7 dni. Gdy przyjdzie, pisze mi oświadczenie czy wnosi jakieś uwagi do projektu decyzji. Po tym wydaję decyzję. Jeszcze SKO nie cofnęło mi żadnej decyzji z tego powodu, co piszecie.
~wiki

Napisano: 20 lut 2014, 10:32

wydanie decyzji kończy postępowanie

nie ważne czy jest to decyzja przyznająca czy odmowna

~agnieszka

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x