Też brałem coś takiego pod uwagę, z tym że zamówienie jest na już a zmiana trochę potrwa - stąd pytanie o sięgnięcie do innego rozdziałuMarcin Paciej pisze: ↑18 sie 2022, 12:51W mojej ocenie nie można z alkoholówki bo te środki mają być przekazane wyłącznie na przeciwdziałanie alkoholizmowi. Lepszym rozwiązaniem według mnie jest wniosek do skarbnika o przeniesienie z innego paragrafu np. 4300 na szkolenia 4700 w rozdziale 85219 , zakupić szkolenie a potem jak będzie plan na dodatek węglowy to przenieść PK jako refundacja na dodatek węglowy a to co było w rozdziale 85219 par 4700 z powrotem przenieść na 4300 i tyle.
Majk_90 pisze:Też brałem coś takiego pod uwagę, z tym że zamówienie jest na już a zmiana trochę potrwa - stąd pytanie o sięgnięcie do innego rozdziałuMarcin Paciej pisze: ↑18 sie 2022, 12:51W mojej ocenie nie można z alkoholówki bo te środki mają być przekazane wyłącznie na przeciwdziałanie alkoholizmowi. Lepszym rozwiązaniem według mnie jest wniosek do skarbnika o przeniesienie z innego paragrafu np. 4300 na szkolenia 4700 w rozdziale 85219 , zakupić szkolenie a potem jak będzie plan na dodatek węglowy to przenieść PK jako refundacja na dodatek węglowy a to co było w rozdziale 85219 par 4700 z powrotem przenieść na 4300 i tyle.[/quote
Zmianę między paragrafami można zarządzeniem burmistrza więc nie musi być sesji , a w planie musisz mieć najpóźniej na dzień wydatku ( czyli zapłaty faktury), więc może uda się z firmą prowadząco szkolenie wydłużyć termin zapłaty? warto spróbować
Marcin Paciej pisze: ↑18 sie 2022, 13:25Po rozmowie z Skarbnik tak też próbujemy to ugryźć - dzięki za pomocMajk_90 pisze:Też brałem coś takiego pod uwagę, z tym że zamówienie jest na już a zmiana trochę potrwa - stąd pytanie o sięgnięcie do innego rozdziałuMarcin Paciej pisze: ↑18 sie 2022, 12:51W mojej ocenie nie można z alkoholówki bo te środki mają być przekazane wyłącznie na przeciwdziałanie alkoholizmowi. Lepszym rozwiązaniem według mnie jest wniosek do skarbnika o przeniesienie z innego paragrafu np. 4300 na szkolenia 4700 w rozdziale 85219 , zakupić szkolenie a potem jak będzie plan na dodatek węglowy to przenieść PK jako refundacja na dodatek węglowy a to co było w rozdziale 85219 par 4700 z powrotem przenieść na 4300 i tyle.[/quote
Zmianę między paragrafami można zarządzeniem burmistrza więc nie musi być sesji , a w planie musisz mieć najpóźniej na dzień wydatku ( czyli zapłaty faktury), więc może uda się z firmą prowadząco szkolenie wydłużyć termin zapłaty? warto spróbować