załącznik ZKDR 04 czy dalej wypełniacie ? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 27 kwie 2021, 13:24

Czy nadal dołączać załącznik ZKDR 04 przy wniosku ?
Mam wniosek, że mama złożyła wniosek dla wszystkich o e-karty tj. dla męża i dla 3 nieletnich dzieci , które nie posiadają własnego telefonu ?
I co w takiej sytuacji ?
Wszędzie podaje jej numer telefonu ? i co do każdego ZKDR 04?
Sylwwwiaops
Stażysta
Od: 23 lut 2016, 11:06
Zajmuję się:

Napisano: 27 kwie 2021, 14:11

Ja szedlem na skróty.
- Mowiłem, że można zaznaczyć na końcu kratke "Zaznacz, jeżeli wnosisz dla członków rodziny wskazanych na wniosku o Kartę w formie elektronicznej i chcesz, aby rodzic/rodzice oraz małżonek rodzica mogli wyświetlać Karty wszystkich członków rodziny.". Wtedy ustawiałem u wszystkich dzieci - rodziców do wizualizacji karty. Rodziców też ustawiłem, aby nawzajem widzieli swoje karty.
- Dodatkowo jeśli dzieci nie miały swojego nr telefonu, to prosiłem pod adresem e-mail napisać, że "nie wyświetlaj karty na urządzeniu mobilnym dziecka" --- co prawda takiej kratki na każdej stronie wniosku brakuje (przydałaby się). I tyle. Jak będą mieli swoje nr telefonu to wypełnią ZKDR-04, a dla mnie to była informacja, żeby nie zaznaczać do wizualizacji "właściciela karty".

Odpada masa papierkowej roboty, po prostu wypełnianie tylu ZKDR-04 zniechęcało ludzi do kart elektronicznych :P
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 27 kwie 2021, 23:00

michu95 pisze:
27 kwie 2021, 14:11
Ja szedlem na skróty.
- Mowiłem, że można zaznaczyć na końcu kratke "Zaznacz, jeżeli wnosisz dla członków rodziny wskazanych na wniosku o Kartę w formie elektronicznej i chcesz, aby rodzic/rodzice oraz małżonek rodzica mogli wyświetlać Karty wszystkich członków rodziny.". Wtedy ustawiałem u wszystkich dzieci - rodziców do wizualizacji karty. Rodziców też ustawiłem, aby nawzajem widzieli swoje karty.
- Dodatkowo jeśli dzieci nie miały swojego nr telefonu, to prosiłem pod adresem e-mail napisać, że "nie wyświetlaj karty na urządzeniu mobilnym dziecka" --- co prawda takiej kratki na każdej stronie wniosku brakuje (przydałaby się). I tyle. Jak będą mieli swoje nr telefonu to wypełnią ZKDR-04, a dla mnie to była informacja, żeby nie zaznaczać do wizualizacji "właściciela karty".

Odpada masa papierkowej roboty, po prostu wypełnianie tylu ZKDR-04 zniechęcało ludzi do kart elektronicznych :P

Za chwilę karty przejdą do obywatel to może będzie szansa że zmienią dziwne wnioski
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 28 kwie 2021, 14:26

tak tak trzymać, na skróty koniecznie :lol: , a co do zmian to jak to mówią wiele trzeba zrobić, żeby wszystko było po staremu :D
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 29 kwie 2021, 9:14

aż się łza w oku kręci za pierwszym systemem do KDR zrobionym przez Wytwórnię Papierów Wartościowych ...
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2021, 9:26

Ja robię dokładnie jak powyżej pytam się Klienta czy dla wszystkich wręcz proponuję jak pierwszy raz żeby potem nie płakali,że muszą płacić za dodatkową formę !!. Przy dzieciach wpisuję numer telefonu wnioskodawcy oraz e-mail. Papierologia!!
ps. A to KDR przejdzie do OBYWATEL??
mika2020
Stażysta
Od: 20 lip 2020, 9:17
Zajmuję się: KDR/ST

Napisano: 29 kwie 2021, 10:47

tak, przez Obywatel
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 05 maja 2021, 8:16

a jeśli rodzice nie chcą wizualizacji kart swoich dzieci to nie zaznaczają nic ?
KOPS
Stażysta
Od: 19 maja 2017, 11:18
Zajmuję się: PS/ŚW/FA

Napisano: 07 maja 2021, 11:13

to chyba muszą dodatkowo wypełniać druki ZKDR-04, jak im się chce że nie chcą :lol:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x