Zaliczka alimentacyjna - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 21 lip 2013, 13:21

Min.kwota wypłat z OPS zaliczek z tyt.alimentów to 500 zł na dziecko.Mnie zasądzono wyrokiem sądu w 2011 roku kwotę 700 zł na dziecko.Otrzymuje 500 zł a reszta gdzie i do kogo skoro ojciec siedzi w więzieniu ponad rok?Czy tym problemem zainteresowali sie panowie ministrowie w sejmie?
~Anna

Napisano: 21 lip 2013, 19:54

trzeba było myśleć zanim się związałaś z takim tatusiem dziecka...i ciesz się że podatnicy ze swoich kieszeni fundują Ci te 500
~Marta

Napisano: 21 lip 2013, 19:54

i na dodatek nie wiesz jaką kase bierzesz...bo zaliczki nie masz juz od 2008 roku
~Marta

Napisano: 27 lip 2013, 13:15

Mniej bierzcie na wysokie premie z budżetu dla siebie a więcej dla dzieci przeznaczcie bo one są w większej potrzebie
~Matylda

Napisano: 29 lip 2013, 11:48

Jakie premie? Odkad pracuje w OPS to żadnej premii na oczy nie widziałam...moje wynagrodzenie to 2000 zł BRUTTO (ok. 1460 zł na rękę) Jedyne dodatkowe wynagrodzenie to 13stka i dostaje jeszcze 100 zl na Boze Narodzenie i 100 zł na Wielkanoc. Szaleństwo...A i tak mam sporo porównując z innymi

Te 500 zł wynika z ustawy i nie można tego w żaden sposób obejść
~Jagoda

Napisano: 13 wrz 2013, 15:24

Do Matyldy, jak sie robi dzieci to trzeba je utrzymać, a jak nie potrafisz to musisz zrezygnować z pi......nia
~folwark zwierzecy

Napisano: 20 wrz 2013, 12:47

ale cyrk... zaraz napisza że siedzimy za ich podatki, tylko kiedy jedna z drugą podatek zapłaciła jak 90 procent z zasiłków żyje
~eMGie

Napisano: 14 lis 2013, 22:03

Jezu jak wy pie..przy..cie czytać sie nie chce... czy wy dla swoich petentów też jesteście tacy wredni czy tylko tutaj wylewacie swoje frustracje ?

Jak mało zarabiasz, zmień pracę...
~Iga

Napisano: 07 gru 2013, 15:09

Doprawdy jestem w szoku czytając te wpisy.Zaglądnęłam na tę stronę w nadzieji znalezienia ciekawych wątków i wyjaśnień a tu .... wręcz ręce opadają. Jak ma być dobrze w rodzinach ,w kraju jeśli wśród osób ,które w swojej pracy powinny wykazać się empatią jest tyle złości i obojętności. WSTYD!!! Jedna z drugą nie wiesz co Cię jeszcze w życiu czeka ,nie wszystko można zaplanować i nie wszystko można przewidzieć! POWODZENIA!
~Gena

Napisano: 24 sty 2014, 22:38

Bardzo ciekawe 1500 zł niecałe i wam malo a jak ja z mężem i dziećmi (2dzieci) musimy sie utrzymać za 154 zł a PANIE z Gops uważają że zasiłek okresowy należy si tylko przez miesiąc raz w roku.
~majka

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x