Min.kwota wypłat z OPS zaliczek z tyt.alimentów to 500 zł na dziecko.Mnie zasądzono wyrokiem sądu w 2011 roku kwotę 700 zł na dziecko.Otrzymuje 500 zł a reszta gdzie i do kogo skoro ojciec siedzi w więzieniu ponad rok?Czy tym problemem zainteresowali sie panowie ministrowie w sejmie?
Jakie premie? Odkad pracuje w OPS to żadnej premii na oczy nie widziałam...moje wynagrodzenie to 2000 zł BRUTTO (ok. 1460 zł na rękę) Jedyne dodatkowe wynagrodzenie to 13stka i dostaje jeszcze 100 zl na Boze Narodzenie i 100 zł na Wielkanoc. Szaleństwo...A i tak mam sporo porównując z innymi
Te 500 zł wynika z ustawy i nie można tego w żaden sposób obejść
Doprawdy jestem w szoku czytając te wpisy.Zaglądnęłam na tę stronę w nadzieji znalezienia ciekawych wątków i wyjaśnień a tu .... wręcz ręce opadają. Jak ma być dobrze w rodzinach ,w kraju jeśli wśród osób ,które w swojej pracy powinny wykazać się empatią jest tyle złości i obojętności. WSTYD!!! Jedna z drugą nie wiesz co Cię jeszcze w życiu czeka ,nie wszystko można zaplanować i nie wszystko można przewidzieć! POWODZENIA!
Bardzo ciekawe 1500 zł niecałe i wam malo a jak ja z mężem i dziećmi (2dzieci) musimy sie utrzymać za 154 zł a PANIE z Gops uważają że zasiłek okresowy należy si tylko przez miesiąc raz w roku.