zaliczka alimentacyjna-POMOCY! - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 13 sty 2014, 18:47

Komornik ściągnął z dłużnika alimentacyjnego taką kwotę że wystarczyło na pokrycie funduszu alimentacyjnego i zostało na zaliczkę alimentacyjną. Czy na zaliczkę alimentacyją należy przyjąć tyle ile wypłacono np 1200 czy 1200X5% kosztów obsługi tj. 1260? Czy zaliczkę alimentacyjną macie podzieloną wg dłużników alimentacyjnych? U mnie jest tak że dostałam z gminy pewne saldo zaliczki alimentacyjnej które od lat było wykazywane w 27Z jako należnosć z tyt. zaliczki i się nie zmieniało bo nikt nie wpłacał, tylko to saldo z niczym nie gra, nie jest podzielone na dłużników, nie jest zgodne z wypłatą zaliczki za lata 2005-2008 jaką podał mi pracownik merytoryczny, Czy mogę na nowo ustalić należności z tytułu wypłaconej zaliczki alimentacyjnej na podstawie danych od pracownika merytorycznego? Jak to zaksięgować? Czy brać pod uwagę tylko wypłaconą zaliczkę czy plus 5% kosztów obsługi ? Proszę o podpowiedź, z góry dziękuję.
~159

Napisano: 14 sty 2014, 9:42

Zaliczka była przypisana z 5% więcej. Wpłatę dzielisz teraz na pół 50% dla BP, 50% dla BGm. Ja bym przy weryfikacji sald ustaliła porządnie i zrobiła tak jak ma system FA
~OlaII

Napisano: 14 sty 2014, 10:24

ja mam załozoną kartoteke dla kazdego dłużnika.Ile wypłacono zaliczki, przypis i zwroty
~maria

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x