Zamiana z komplikacją - Sygnity. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 03 paź 2016, 10:22

Pani po wrześniowej wypłacie przypomniała sobie, że dziecko nie dojeżdża a zamieszkuje. Dojazd już poszedł. Robię zmianę w całości. System nie uwzględnia już wypłaconej kwoty tylko przyznaje zamieszkanie w całości. Czy mam z palca pomniejszyć o dojazd i dać do wypłaty resztę?? Czy jakiś inny patent w takich sytuacjach? :(
Bazyllo

Napisano: 03 paź 2016, 11:29

Robił ktoś zmianę dojazdu na zamieszkanie po wypłacie tego pierwszego? Jak zrobić to "uzupełnienie" z 63 zł do 105 zł za wrzesień? W sprawozdaniu to pewnie i tak ręcznie trzeba będzie poprawiać, ale jak to zrobić na planie wypłat?
Bazyllo

Napisano: 03 paź 2016, 13:46

ja robiłam ręcznie: dzieliłam wypłaty 42 zł do wypłaty a na 63 zł zawieszałam wypłatę, czas gonił a nie miałam pomysłu, tylko przy sprawozdaniach trzeba było ręcznie poprawiać
AFAa

Napisano: 03 paź 2016, 14:29

Z tym, że ja nie chcę nic zawieszać. Mam już zrealizowany dojazd, a miało być zamieszkanie. Myślałem, że system wyłapie, że są dwa sprzeczne dodatki i przy robieniu planu wypłat, "obetnie" te już wypłacone 63 zeta, ale zrobił pełne zamieszkanie :( I dlatego pytam czy jedynym wyjściem w tej sytuacji jest korekta z palca, planu wypłat? :)
Bazyllo

Napisano: 03 paź 2016, 15:24

jak dla mnie są to dwa różne dodatki więc ja od dawna robiłem tak że uchylałem dec na wniosek strony zwrot dodatku, dec wypłata nowego nigdy różnicy, nawet nie wiem czy by to wszystko nie pofikało się w sprawozdaniu
marcelino

Napisano: 04 paź 2016, 7:40

Uchylenie dodatku jak najbardziej, ale zwrot? Ja byłbym za wyrównaniem kwoty, tylko ... no właśnie, jak to zrobić w Sygnity? W sprawozdaniu na pewno się pozajączkuje, ale ręczne odjęcie kwoty dodatku i jednego dodatku z listy, załatwi sprawę.
Bazyllo

Napisano: 05 paź 2016, 9:03

Jakieś inne pomysły? :)
Bazyllo

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x