zamieszkanie a zameldowanie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 20 maja 2021, 9:44

Kiedy klient ma inne miejsce zamieszkania a inne zameldowania to wystarczy że uzupełni wniosek i wpisze odpowiednio miejsce zamieszkania czy żądacie dodatkowego oświadczenia od niego pod odpowiedzialnością karną?
Chcę tylko zauważyć, że cały wniosek jest składany pod odpowiedzialnością karną i sami się pod tym wnioskiem podpisujemy. Proszę was o pomoc. Jak wy praktykujecie
aga30
Praktykant
Od: 25 sty 2019, 13:00
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 20 maja 2021, 10:49

Zgodnie z art. 3 pkt 11 ustawy o świadczeniach rodzinnych: Ilekroć w ustawie jest mowo o: organie właściwym - oznacza wójta, burmistrza lub prezydenta miasta właściwego ze względu na miejsce zamieszkania osoby ubiegającej się o świadczenie rodzinne lub otrzymującej świadczenie rodzinne.

Strona ubiegająca się o świadczenie we wniosku podaje dane adresu zamieszkania (obecny), a nie adres zameldowania.
Lady90
Starszy referent
Od: 15 sty 2018, 14:29
Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA

Napisano: 20 maja 2021, 10:58

aga30 pisze:Kiedy klient ma inne miejsce zamieszkania a inne zameldowania to wystarczy że uzupełni wniosek i wpisze odpowiednio miejsce zamieszkania czy żądacie dodatkowego oświadczenia od niego pod odpowiedzialnością karną?
Chcę tylko zauważyć, że cały wniosek jest składany pod odpowiedzialnością karną i składają na nim swój podpis. Proszę was o pomoc. Jak wy praktykujecie?
Chodzi mi tylko o to czy wystarczy że wpiszą adres zamieszkania we wniosku i nie żądam aby na oddzielnym oświadczeniu wpisywali że np: zameldowany jestem pod adresem.... jednak mieszkam pod adresem....
aga30
Praktykant
Od: 25 sty 2019, 13:00
Zajmuję się: ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x