Zamordyzm i vendetta w PO - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 31 sty 2016, 15:41

Zgroza! Schetyna stosuje "faszystowskie" metody w PO, odsuwa i wywala ludzi ze stanowisk, stosuje zamordyzm, mści się na Tusku i jego przydupasach, putinizuje PO a UE nie grzmi, na koń nie wsiada, szabli nie dobywa, Schetyny nie wzywa przed czerwone oblicze PE. Strach się bać, gdy urzędnicy unijni tracą czujność klasową. Jedynym wytłumaczeniem jest to, że to ta sama mafia:

https://wiadomosci.wp.pl/kat,8771,title, ... omosc.html

Nie mniejszym skandalem jest fakt, że Tusk jeszcze nie pogratulował Schetynie fuchy w PO a gówne mendia nie trąbią o tym od rana do wieczora. Najwyraźniej szambiarka już nie wyrabia.
aleyaya

Napisano: 31 sty 2016, 20:46

a co ciebie prawiczkowa pisutubo obchodzi - po prostu musisz gdzieś zaistnieć nie ważne, że w niebycie sieci ale klikam więc jestem :lol:
do pow. gamonia

Napisano: 01 lut 2016, 8:56

"Zgroza! Schetyna stosuje "faszystowskie" metody w PO, odsuwa i wywala ludzi ze stanowisk, stosuje zamordyzm, mści się na Tusku i jego przydupasach"
czyli robi to samo co zrobił Kaczyński w swojej partii, a wcześniej Tusku w swojej, Miller w swojej itd.
Nihil novi
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2016, 9:23

PISlamiści też na razie tylko wycinają kadry. Zdobyli telewizję. Sprawnie, więc teraz w publicznej będzie nadawana tylko "prawda". Zdobyli Trybunał i go okulawili. Sięgają po prokuraturę. Zdobędą ją, to będą mogli przejść do kolejnego etapu-publiczne egzekucje "wrogów" PISlamu. Skazywanie ludzi za to, że ktoś do nich prowokacyjnie z kopertą będzie przychodził.

Ja czekam na projekty gospodarcze-500 zł na dziecko, wiek emerytalny 65 lat, albo mniej i 12 zł stawka na godzinę.
betonowy

Napisano: 01 lut 2016, 9:29

"Ja czekam na projekty gospodarcze-500 zł na dziecko, wiek emerytalny 65 lat, albo mniej i 12 zł stawka na godzinę."
zapomniałeś jeszcze dodać inflację na poziomie kilkunastu procent, podwyżki, powiększenie szarej strefy itd.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2016, 10:44

Zobaczymy. Jak nie damy im spróbować, to się nie dowiemy. Ostatnio jak rządzili to podnieśli minimalną krajową o 30 % z roku na rok, obcięli składkę rentową. Ludzie dostali realną kasę i też gospodarka miała się zawalić. Nic takiego się nie stało. 12 brutto to jest 8,75 zł do ręki. Dziś ludzie na śmieciówkach mają po 5-6 zł. Bandytyzm. Łaskawcy wprowadzili ubezpieczenie od minimalnej krajowej i ludzie piłują po 250 godzin, żeby wyrobić "normę godzin".
betonowy

Napisano: 01 lut 2016, 10:50

ostatnio jak zmniejszyli podatki to nie twierdziłem, że gospodarka się ma zawalić (tak tylko wieściło z def. GW). Obecnie podwyższają.
Każdy podatek jest przerzucalny na końcowego odbiorcę. Prosta prawda.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2016, 11:30

Zmieniają kierunki przepływu pieniądza. Wreszcie ktoś coś zrobił, żeby bogaci płacili. Biedny kredytu w banku nie weźmie. Bank z biednym nie będzie chciał rozmawiać-bujałem się kiedyś trochę za kredytem. Jak rozmawiałem z bankowym doradcą, to jakbym z lichwiarzem gadał. Interesowało go tylko na 20 lat i grubo ponad 100 000, a mi było potrzeba 40 000, na które powiedział że nie mamy zdolności-obydwoje z żoną pracowaliśmy, ale nas piliło bo w pół roku chcieliśmy się osiedlić. Hipermarkety oprócz wyprowadzania kasy za granicę nic pożytecznego w Polsce nie robią. Lidl, to jest tylko zbyt dla niemieckich towarów. Niech płacą, za te lata korzystania z taniej siły roboczej. Dawali zarabiać w tym kraju, ale tylko bogatym. Biedny był łupiony. Ktoś próbuje wreszcie zachwiać tę wieloletnią rosnącą dysproporcję. Może coś i z kwotą wolną od podatku zrobią? Zobaczymy.
betonowy

Napisano: 01 lut 2016, 11:37

Elmer pisze:ostatnio jak zmniejszyli podatki to nie twierdziłem, że gospodarka się ma zawalić (tak tylko wieściło z def. GW). Obecnie podwyższają.
Każdy podatek jest przerzucalny na końcowego odbiorcę. Prosta prawda.
Ale te podatki są mikroskopijne. 0,4 % dla banku, 0,7 % dla sklepu-a jakie kolosalne wpływy? 12 mld? I sprawiedliwy podatek niedzielny -2%. To pokazuje skalę kapitału, jakie to są grube miliardy.. Płacę w polskim banku 2,5 % marży i 1,5 % odsetek. 2,5 % w PKO BP. Chciałem wziąć we frankach, bo to już wszystko dupło, ale doradca mnie wyśmiał. A głupi ch...j, bo frank podrożał jeszcze o 10-15%. .
betonowy

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x