Witam. Proszę o pomoc z ustawieniem parametrów w Sygnity po aktualizacji. Przy wprowadzaniu wpłaty zaokrągla mi odsetki do pełnej złotówki, w jaki sposób zmienić parametr i gdzie, żeby można było wprowadzić co do grosza wpłatę dłużnika.
w administracja, parametry systemowe, sposób zaokraglania odsetek
tylko jak ja miałam zaokraglenie a teraz to zmieniłam to mi przelicza odsetki nawet tych co zmarli i mam u jednych niedopłate u innych nadpłate i nie mam co z tym zrobic bo sie ne da poprawić, masakra, a ksiegowa hcce stan zadłużenia z tytułu odestek i nie wiem co zrobić
Dzięki, tak właśnie zrobiłam, również zanim napisałam post, ale niestety Sygnity dalej pamięta parametr 2, chociaż w ustawieniach jest 0. Rozmawiałam z informatykiem, problem został wysłany do Sygnity. Przy wprowadzaniu ręcznie kwoty odsetek pojawia się komunikat, że powinnam zaokrąglić zgodnie z parametrem, chociaż ustawiony jest 0.
Może ktoś miał taką sytuację?
mialam tak jak ty na początku po tej pierwszej poprawce w sprawie 40/60 ze pomimo ustawienia na 0 przez jakis czas mi piszczał komputer ze mam ustaione zaokrglenie na 2 chociaz ja tak nigdy nie miałam, ale po jakims czasie nie wiem czy po kolejnych poprawkach to sie poprawiło i już robi mi na te odsetki co do grosza tylko mam problem z tymi zmarłymi itp. Sprawdz czy mam wszystkie poprawki wgrane co były