Zaokrągla odsetki jak zmnienić w Sygnity - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 06 paź 2015, 9:03

Witam. Proszę o pomoc z ustawieniem parametrów w Sygnity po aktualizacji. Przy wprowadzaniu wpłaty zaokrągla mi odsetki do pełnej złotówki, w jaki sposób zmienić parametr i gdzie, żeby można było wprowadzić co do grosza wpłatę dłużnika.
Marta...

Napisano: 06 paź 2015, 9:51

w administracja, parametry systemowe, sposób zaokraglania odsetek

tylko jak ja miałam zaokraglenie a teraz to zmieniłam to mi przelicza odsetki nawet tych co zmarli i mam u jednych niedopłate u innych nadpłate i nie mam co z tym zrobic bo sie ne da poprawić, masakra, a ksiegowa hcce stan zadłużenia z tytułu odestek i nie wiem co zrobić
ja123

Napisano: 06 paź 2015, 11:55

Dzięki, tak właśnie zrobiłam, również zanim napisałam post, ale niestety Sygnity dalej pamięta parametr 2, chociaż w ustawieniach jest 0. Rozmawiałam z informatykiem, problem został wysłany do Sygnity. Przy wprowadzaniu ręcznie kwoty odsetek pojawia się komunikat, że powinnam zaokrąglić zgodnie z parametrem, chociaż ustawiony jest 0.
Może ktoś miał taką sytuację?
Marta...

Napisano: 06 paź 2015, 12:26

mialam tak jak ty na początku po tej pierwszej poprawce w sprawie 40/60 ze pomimo ustawienia na 0 przez jakis czas mi piszczał komputer ze mam ustaione zaokrglenie na 2 chociaz ja tak nigdy nie miałam, ale po jakims czasie nie wiem czy po kolejnych poprawkach to sie poprawiło i już robi mi na te odsetki co do grosza tylko mam problem z tymi zmarłymi itp. Sprawdz czy mam wszystkie poprawki wgrane co były
ja123

Napisano: 06 paź 2015, 12:56

A wykonujecie menu "Odśwież parametry systemowe" po zmianie parametru? Bo zawsze tak trzeba robić.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 06 paź 2015, 14:15

Tak odświeżam, dlatego nie rozumiem dlaczego Sygnity tak się zachowuje.
Dziękuję wszystkim.
Marta...

Napisano: 06 paź 2015, 14:26

No to pozostaje zgłoszenie na serwis, żeby można było sprawdzić co się u Ciebie dzieje.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x