zapisane sprawozdanie- jak edytować - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 lip 2019, 14:20

W piątek zapisałam sobie sprawozdanie dziś wchodzę i nie mogę go edytować. Jak to zrobić?
Czym różni się opcja zatwierdź i zatwierdź z podpisem - jakim podpisem??
Czy dane statystyczne tez należy sprawdzić ze stanem faktycznym, przecież tam nie ma możliwości korekty?
Z dotacji z budzteu Państwa nie wykorzystałam nic, bo u nas te środki wydaje się dopiero na koniec roku na materiały, w związku z tym w wierszu 8 wpisuję 0.00 tak??
U księgowej dotacja którą otrzymaliśmy to 458zł a u mnie w wierszu 8 - przysługujące koszty...itd. jest 460,37 czy to jest prawidłowe???

Dziękuję z góry za pomoc - to moje pierwsze sprawozdanie :(
Kate.80
Praktykant
Od: 03 sty 2019, 10:33
Zajmuję się: KDR

Napisano: 09 lip 2019, 8:45

Nie można edytować zapisanego sprawozdania, ale zauważyłam (to chyba nowość), że jak zrobisz UTWÓRZ to otworzy Ci sprawozdanie z danymi, które naniosłaś wczesniej (oprócz komentarza jeżeli ewentualnie takowy wpisałaś - tego nie zapamiętuje). Żeby wysłać sprawozdanie do U Woj. wciśnij po prostu Zatwierdź (Zatwierdź z podpisem to chyba z podpisem elektronicznym - nie ma takiej potrzeby). Nie wiem czy jesteś w stanie sprawdzić dane statystyczne, jeśli nie prowadziłaś jakiegoś ręcznego rejestru czego dotyczył każdy obsługiwany wniosek. Jeśli jednak ewidentnie coś Ci sie mocno nie zgadza, możesz to opisać w komentarzu. Jesli nic nie wykorzystałaś z dotacji wpisujesz w wierszu 8 - 0,00 (w komentarzu warto wpisać, że dotacja zostanie wykorzystana w II półroczu). Ostatnie pytanie, to prawdopodobnie dostaliście mniejszą dotację niż przysługuje za okres styczeń-czerwiec, bo kasa za czerwiec przyjdzie z U.Woj. dopiero w lipcu.
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 09 lip 2019, 10:38

mkaz pisze:Nie wiem czy jesteś w stanie sprawdzić dane statystyczne, jeśli nie prowadziłaś jakiegoś ręcznego rejestru czego dotyczył każdy obsługiwany wniosek.
Z rejestrem też będzie ciężko, jak kwoty ci się zgadzają to statystyka też "teoretycznie" powinna.

Ja w statystyce zwróciłem uwagę na:
"Liczba wydanych decyzji administracyjnych, z tego:" wyskoczyła mi jakaś cyfra, więc byłem zdziwiony bo nie przypominam sobie "decyzji" i dowiedziałem się od miłej Pani z SoftIQ, że wyskakuje tam jakaś liczba ponieważ wybierałem opcję "nie wniesiono wniosku o zwolnienie z opłaty" i to zlicza wtedy do decyzji. Ministerstwo ponoć o tym wie, że to liczy do decyzji administracyjnych.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 09 lip 2019, 10:53

Ja w statystyce zwróciłem uwagę na:
"Liczba wydanych decyzji administracyjnych, z tego:" wyskoczyła mi jakaś cyfra, więc byłem zdziwiony bo nie przypominam sobie "decyzji" i dowiedziałem się od miłej Pani z SoftIQ, że wyskakuje tam jakaś liczba ponieważ wybierałem opcję "nie wniesiono wniosku o zwolnienie z opłaty" i to zlicza wtedy do decyzji. Ministerstwo ponoć o tym wie, że to liczy do decyzji administracyjnych.[/quote]

tak liczy to jako decyzję, przy każdym sprawozdania wyjaśniam tą sprawe w komentarzu
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x