Nie zgadzają mi sie koszty do sprawozdzania. - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 04 lip 2019, 13:46

Tak, jak w temacie nie zgadzają mi się koszty w sprawozdaniu, system liczy mi za dużo 13,67 zł, nie mam pojęcia z czego to może wynikać, analizowałam wnioski, nic się nie dubluje. Sprawozdanie robię po raz pierwszy, zajmuje się tym od kwietnia i już płakać mi się chce jak zaczynam szukać błędu. Od kwietnia prowadziłam swoje rejestry i wszystko mi gra problem, jest w pierwszym kwartale, bo jest tam od groma bałaganu. Już nawet nie wspomnę, że wszystko prostowałam w pierwszym kwartale, bo wprowadzane były błędnie wnioski i program liczył rodziców co mieli na utrzymaniu.......... jako tych co mają. Masakra.
Ira
Stażysta
Od: 10 kwie 2019, 11:01
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i Karty Dużej Rodziny

Napisano: 04 lip 2019, 14:46

[quote="Ira"]Tak, jak w temacie nie zgadzają mi się koszty w sprawozdaniu, system liczy mi za dużo 13,67 zł, nie mam pojęcia z czego to może wynikać, analizowałam wnioski, nic się nie dubluje. Sprawozdanie robię po raz pierwszy, zajmuje się tym od kwietnia i już płakać mi się chce jak zaczynam szukać błędu. Od kwietnia prowadziłam swoje rejestry i wszystko mi gra problem, jest w pierwszym kwartale, bo jest tam od groma bałaganu. Już nawet nie wspomnę, że wszystko prostowałam w pierwszym kwartale, bo wprowadzane były błędnie wnioski i program liczył rodziców co mieli na utrzymaniu.......... jako tych co mają. Masakra.
Dodam jeszcze tylko, że mam jedną rodzinę, gdzie trzy osoby w styczniu wnioskowały o dodatkową formę, a dwie o przedłużenie, u jednej z osób o przedłużenie zamiast upływu ważności kasty zaznaczono, wniesienie o nową kartę i zaznaczono nową rodzinę, ale dzwoniłam do HelpDesku i ponoć, moja różnica nie wynika z tej pomyłki.
Ira
Stażysta

Napisano: 04 lip 2019, 15:01

W kwestii niezgodności w sprawozdaniu S01 dotyczącej liczby wniosków klasyfikowanych do poszczególnych pozycji sprawozdania przygotowana została modyfikacja SI KDR, która umożliwi dla sprawozdania S01 pobranie szczegółowej listy wniosków do niego klasyfikowanych wraz z wyjaśnieniami. Zmiana jest już gotowa i oczekujemy na zgodę Ministerstwa na jej produkcyjne wdrożenie. Proponuję jeszcze chwilę poczekać ;)
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 04 lip 2019, 20:48

Herka pisze:W kwestii niezgodności w sprawozdaniu S01 dotyczącej liczby wniosków klasyfikowanych do poszczególnych pozycji sprawozdania przygotowana została modyfikacja SI KDR, która umożliwi dla sprawozdania S01 pobranie szczegółowej listy wniosków do niego klasyfikowanych wraz z wyjaśnieniami. Zmiana jest już gotowa i oczekujemy na zgodę Ministerstwa na jej produkcyjne wdrożenie. Proponuję jeszcze chwilę poczekać ;)
A czy możliwe jest to, żeby ta właśnie jedną osobę system naliczył mi jako nową rodzinę z kosztem 13.67? Bo to by mi wiele wyjaśniło, ale tak jak pisałam wcześniej ponoć to mało prawdopodobne...
Ira
Stażysta

Napisano: 05 lip 2019, 7:07

Herka pisze:W kwestii niezgodności w sprawozdaniu S01 dotyczącej liczby wniosków klasyfikowanych do poszczególnych pozycji sprawozdania przygotowana została modyfikacja SI KDR, która umożliwi dla sprawozdania S01 pobranie szczegółowej listy wniosków do niego klasyfikowanych wraz z wyjaśnieniami. Zmiana jest już gotowa i oczekujemy na zgodę Ministerstwa na jej produkcyjne wdrożenie. Proponuję jeszcze chwilę poczekać ;)
Trochę za późno, ale że tak powiem "w końcu!"
Ira pisze:
A czy możliwe jest to, żeby ta właśnie jedną osobę system naliczył mi jako nową rodzinę z kosztem 13.67? Bo to by mi wiele wyjaśniło, ale tak jak pisałam wcześniej ponoć to mało prawdopodobne...
No raczej nie, bo jeśli ty w swoim rejestrze liczysz po 5,45 a system policzyłby 13,67 to byś miał rożnicę 13,67-5,45=8,22

W zależności od tego jaki rejestr prowadzisz to powinieneś sprawdzić do jakiego dnia ci się wszystko zgadza - z raportami. Albo czekaj to może przed 15-tym wprowadzą analizę danych tak jak napisała Herka.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 05 lip 2019, 9:06

No raczej nie, bo jeśli ty w swoim rejestrze liczysz po 5,45 a system policzyłby 13,67 to byś miał rożnicę 13,67-5,45=8,22

W zależności od tego jaki rejestr prowadzisz to powinieneś sprawdzić do jakiego dnia ci się wszystko zgadza - z raportami. Albo czekaj to może przed 15-tym wprowadzą analizę danych tak jak napisała Herka.[/quote]

Cały pierwszy kwartał wnioski były źle wprowadzane i teraz przy każdym wniosku rodziny, która miała na utrzymaniu co najmniej 3 dzieci, muszę odejmować w styczniu i w lutym 8,31 zł natomiast w marcu 8,44 zł i to wszystko wiem z czego wynika i potrafię wyjaśnić. Jednak ponadto zostaje mi 13,67 zł według programu, a według mojego rejestru brakuję 2,74 zł (za to jedno przedłużenie, które w systemie zostało źle zaznaczone) Nie mam pojęcia jak system w ogóle potraktował tą osobę, bo właśnie zostaje mi tylko to 13,67 zł i myślałam, że to właśnie to, ale skoro już kilka osób twierdzi, że nie to pewnie tak jest.

Sprawdzając raporty nie zgadza mi się styczeń i luty, reszta już gra, więc na pewno tam jest problem.
Ira
Stażysta

Napisano: 05 lip 2019, 9:15

O Matko, w końcu!!! oby Ministerstwo wyraziło zgodę, bo jednak rzadko kiedy wsłuchują sie w nasze prośby
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x