zapomniałam uchylic - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 27 lip 2016, 8:05

kobieta w czerwcu dostarczyła zaświadczenie z pracy o dochodzie uzyskanym, uchyliłam ZR ale zapomniałam uchylić ŚW na 1-sze dziecko. Nie ogarniam juz tego, mój błąd... nie mam na razie jej zgody, ale wydałam wczoraj decyzje uchylającą na 163 kpa, bez wszczęcia, żeby nie poszła wypłata w lipcu. Jak teraz to przyspieszyc żebym jutro mogła potracic jej z wypłaty i czy w tym wypadku odsetki tez musze naliczyć????
kasia7

Napisano: 27 lip 2016, 8:38

pliss...może ktoś podpowiedzieć
kasia7

Napisano: 27 lip 2016, 10:19

pomóżcie, dość pilne
kasia7

Napisano: 27 lip 2016, 10:27

ale czego oczekujesz? z twojego wpisu wynika, że przepisy cię nie interesują bo robisz co chcesz to rób dalej jak uważasz
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 27 lip 2016, 10:53

nie robię jak chcę, tylko po prostu nie wyrabiam, decyzje musiałam wydać w ciągu m-ca a jestem na wszystkim sama (ZR, FA, ŚW), ludzie ciągle przychodzą ze zmianami i wyleciało mi.... po co mam jej wypłacić za lipiec jesli wiem że bedzie musiała zwrócić....nie wiem jak to zrobić...wiem że nic mnie nie usprawiedliwia ale człowiek jest tylko człowiekiem, nie mysli sie tylko ten co nic nie robi...nie ma u nas prawnika wiec proszę was o podpowiedź, jak to rozwiązać
kasia7

Napisano: 27 lip 2016, 10:58

Najpierw poproś Panią, aby podpisała ci informację o wszczęciu postępowania ( z datą przed wydaniem decyzji uchylającej,takie naciągane ale może się zgodzi), teraz nic nie potrącasz! Bo uzyskaniu ostateczności decyzji o uchyleniu, wszcząć postępowanie przed NP, potem wydać decyzje o NP i napisać w pouczeniu, ze będzie potrącane z 500.
marlenka1

Napisano: 27 lip 2016, 11:07

a jesli mi napisze prosbę o uchylenie decyzji i wyrazi zgode na zwrot to moze byc bez wszczęcia
kasia7

Napisano: 27 lip 2016, 11:13

wszczęcie zawsze musi być

Jeśli chodzi o uchylenie to my za zgodą strony robiłyśmy uchylenie, NP i zwrot w jednej decyzji, ale teraz robimy 2 ( 1. uchylenie, 2 NP i zwrot)
marlenka1

Napisano: 27 lip 2016, 12:46

wszczecie podpisała z data wczesniejszą, decyzję uchylajacą też z wczorajszą, i napisała podanie z prosba o potracenie z wypłaty za lipiec, więc dzisiaj tylko wydam decyzje o uznaniu za NP i zwrocie i jutro potrącę. teraz jest chyba dobrze
kasia7

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x