Zapotrzebowanie 250 - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 15 maja 2014, 10:36

Witam! Przyszła tabela o zapotrzebowanie na dodatek dla pracowników socjalnych z UW, choć pracuje od 2010 r. nie miałam dodatku, obecnie mam swój teren. Co zrobić by otrzymać dodatek? Na dodatek jest umowa czy aneks? Czy całość dodatku jest refundowana? Jakich argumentów użyć by przekonać pracodawcę?
Dorisss

Napisano: 15 maja 2014, 11:18

obowiązek wypłaty dodatku, jak każdego składnika wynagrodzenia, ciąży na pracodawcy. niewypłacanie jest łamaniem kodeksu pracy i ustawy o pomocy społecznej. całość dodatku ze środków wojewody. nie trzeba umowy ani aneksu. wypadałoby przypomnieć pracodawcy o jego obowiązkach wobec pracownika.
p..

Napisano: 15 maja 2014, 13:12

80 % da wojewoda, 20 % gmina dołoży
teddy

Napisano: 15 maja 2014, 13:57

Z jakiego jesteś województwa Dorisss ?
male

Napisano: 16 maja 2014, 8:10

wielkopolska
Dorisss

Napisano: 28 maja 2014, 12:46

Ponoć jestem ujęta w zapotrzebowaniu. Mam inne pytanie czy kwotą która wpłynie księgowa może zrefundować część mojego wynagrodzenia? Boję się, że tak zostanie to załatwione. Czy jest możliwa spłata dodatku za pracę w terenie od stycznia?
Dorisss

Napisano: 28 maja 2014, 13:36

dodatek przysługuje od momentu nabycia uprawnień, tj. od kiedy przeprowadzasz wywiady w terenie. pracodawca powinien ci więc wyrównać za okres, kiedy nie wypłacał, a dodatek przysługiwał ci. masz prawo dochodzić należności przed sądem pracy do 3 lat wstecz.
p..

Napisano: 10 lip 2014, 11:54

Witam! Mam pytanie jaki okres mija od momentu złożenia zapotrzebowania a otrzymania transzy na konto OPS. Jestem z Wielkopolski. Może ktoś otrzymał już pieniądze?? Poza tym czy Wojewoda zapewnia 100% wnioskowanej kwoty czy jest to zależne od tego jakimi środkami dysponują? Pozdrawiam:)
Dorisss

Napisano: 12 lip 2014, 17:41

a jeśli jestem zatrudniony z pokl i pracodawca twierdzi że nie należy mi się 250 to też może starać się o dofinansowanie dla mnie? robie wywiady i mam swój teren
karol2

Napisano: 14 lip 2014, 7:54

DO kAROL2- NALEŻY SIE DODATEK ZA PRACE W TERENIE 250 ZŁ
WER

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x