Czy w waszych ośrodkach płaci się lub zamierza płacić za wywiady robione przez pracowników socjalnych dla sekcji świadczeń rodzinnych w sprawie świadczeń pielęgnacyjnych nad osobami starszymi? (SZO?)
Do bar+.
Ja jestem pracownikiem wiejskim , chciałabym mieć te 3700 brutto i 15 wywiadów miesięcznie .Mam 2200 brutto , 50 rodzin w miesiącu , piszę decyzje, robię listy wypłat, wywiady do komorników, pisma do sądu, kuratorów, policji, rozliczam sprawozdania, zasoby gminy i prowadzę społecznych oraz dod. mieszkaniowe. Teraz dojdą wywiady z SZO i dyżury za free. Tak pracuje większość pracowników soc. na wsi i za takie pieniążki . SAMO ŻYCIE!!!
Pracownik socjalny da sobie wcisnąć wszystko, niestety nie potrafimy się zjednoczyć i zrobić z tym porządku. Do sejmu i strajk niech zapłacą za wywiady do SZO. Za chwilę dołożą nam jeszcze więcej i dalej będziemy siedzieć cicho! Paranoja..
A dołożą, dołożą..... Będziemy we współpracy z PUP ustalać, którzy bezrobotni z III filaru nadają się do Programu Aktywizacji i Integracji. Będziemy ustalać harmonogramy dla tych bezrobotnych i prowadzić listę ich aktywności i wszystko oczywiście za freeee.