Zapotrzebowanie na realizację Karty Dużej Rodziny - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 27 cze 2014, 12:59

Hej składaliście zapotrzebowanie na środki finansowe do Urzędu Wojewódzkiego?
Moje pytanie jest takie, czy liczymy do tego zapotrzebowania koszt wydania karty czy tylko obsługi wniosku?
Milunia

Napisano: 14 sie 2014, 14:23

Milunia pisze:Hej składaliście zapotrzebowanie na środki finansowe do Urzędu Wojewódzkiego?
Moje pytanie jest takie, czy liczymy do tego zapotrzebowania koszt wydania karty czy tylko obsługi wniosku?
Mam podobne pytanie, bo dziś księgowa pytała mnie czy będziemy robić jakiś plan na KDR...
I jeszcze jedno. Czy za wydanie katy my jako ops bądź gmina ponosimy koszty ??
Im więcej wydanych kart tym chyba więcej kasy dla nas ??
kama88

Napisano: 18 sie 2014, 12:56

Za wydanie karty gmina nie ponosi żadnych kosztów. Ale jednostce realizującej to zadanie przysługuje kwota 8,93 zł za wydanie pierwszej karty ( kwota na 1 rodzinę), 0.89 za duplikat, 1,79 za aktualizację. Ja tę całą kasę przeznaczam na wynagrodzenie, zasili pulę nagród na koniec roku do podziału dla wszystkich.
Co miesiac do 20 składamy zapotrzebowanie na kasę.
U nas plan już jest zrobiony, wcześniej było pismo że zwiększono nam plan chyba coś koło 900 zł. Natomiast środki na realizację spływaja na podstawie składanego przez nas zapotrzebowania miesięcznie.
1bas1

Napisano: 18 sie 2014, 13:15

w jaki sposób złożyc takie zapotrzebowanie i do kogo? co tam napisac i jak oszacować
gość4

Napisano: 19 sie 2014, 7:58

Myśmy nie składali żadnego sprawozdania, dostaliśmy od WU jednorazową kwotę i na razie nam to wystarcza ;-)
Nie wiem jak to będzie w przyszłym roku, pożyjemy zobaczymy;-)
IGCIA

Napisano: 19 sie 2014, 9:05

małe przejęzyczenie - oczywiście zapotrzebowanie a nie sprawozdanie
IGCIA

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x