Zapowiedź wersji 2-2.7 - Zbiory Centralne SW
-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
Re: Zapowiedź wersji 2-2.7 - Zbiory Centralne SW
Uzupełnić PESEL w danych tej osoby na liście osób. I ponownie wykonać zbiór centralny.
Tomek
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Ok, działa bez zarzutu 

-
- Stażysta
- Zajmuję się: SW
A przyszła Wam jakas informacja , że macie to zrobic zbiory na SW ? Bo mi nic nie przyszło i nie wiem czy to wysyłac czy sie wstrzymać?
-
- Referent
- Zajmuję się: SR, SW,DM
- Kontakt:
A ja mam taką sytuacje, wyskoczyły mi 4 błędy Nieuzupełniony PESEL( dotycza one obywateli Ukrainy). Ojciec ma już nadany Pesel wiec go uzupełniłam wg wytycznych, wykonałam nowy zbiór ale to nic nie dało, nadal wyskakują mi 4 osoby jako ostrzeżenie. W oknie korekt wymaganych przez CBB nic mi sie nie pojawia, nic nie jest aktywne. Jak mam sie zachowac w takim przypadku.Wiem ze teraz przejdzie z ostrzezeniem ale jak później z obywatelami Ukrainy. Żona i dzieci nie będą miec nr PESEL. Panie Tomku jak sie zachowac w takim przypadku?
-
- Starszy inspektor
- Kontakt:
Do korekt danych wymaganych przez CBB patrzymy tylko jak mamy brak identyfikatora CBB. W przypadku braku PESEL po prostu uzupełniamy na liście osób i ponownie wykonujemy zbiór centralny. Dla cudzoziemców podajemy numer cudzoziemca.
Tomek
-
- Referent
- Kontakt:
Własnie to uzupełnienie przy tej jednej osobie nic nie dało. A w raporcie odbudowy .... wykazuje tą całą rodzinę w opisie : nieuzupełniony PESEL osoby... Brak identyfikatora w CBB osoby. Od II kwartału 2017 roku brak identyfikatora osoby będzie zwracany jako błąd! "
Cudzoziemcy przy wprowadzaniu wniosku wpisany mieli nr paszportów.
Cudzoziemcy przy wprowadzaniu wniosku wpisany mieli nr paszportów.
-
- Starszy inspektor
- Kontakt:
- Diana
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nic nie przyszło, ale wisi w CASie. A fakt, że mamy to wykonać, był naświetlany wraz z początkiem roku, pismem z MRPiPS, i też wtedy, gdy musieliśmy zawnioskować o rozszerzenie uprawnień w CASie.kasia1990 pisze:A przyszła Wam jakas informacja , że macie to zrobic zbiory na SW ? Bo mi nic nie przyszło i nie wiem czy to wysyłac czy sie wstrzymać?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: sw
- Kontakt:
SYGNITY pisze:To musi być podane.
no ok a numer cudzoziemca to co to ? numer paszport ? numer karty pobytu ?
i jeszcze jedno jak potem taka osobe sprawdzic jej dochody w empatia ? jak krzyczy MF ze brak numeru pesel by sprawdzic.
-
- Referent
- Kontakt:
Witam ponownie.
Wprowadziłam w system nr cudzoziemca i ponownie wykonany został zbiór i znów to samo czyli " w raporcie odbudowy .... wykazuje tą całą rodzinę w opisie : nieuzupełniony PESEL osoby... Brak identyfikatora w CBB osoby. Od II kwartału 2017 roku brak identyfikatora osoby będzie zwracany jako błąd! " - teraz trzeba coś jeszcze zrobić, coś wysłać, czy czekac....?
Wprowadziłam w system nr cudzoziemca i ponownie wykonany został zbiór i znów to samo czyli " w raporcie odbudowy .... wykazuje tą całą rodzinę w opisie : nieuzupełniony PESEL osoby... Brak identyfikatora w CBB osoby. Od II kwartału 2017 roku brak identyfikatora osoby będzie zwracany jako błąd! " - teraz trzeba coś jeszcze zrobić, coś wysłać, czy czekac....?
Oprócz Zapowiedź wersji 2-2.7 - Zbiory Centralne SW - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
dokumenty z rodzinnego
2016 odliczenie podatku na dzieci-co z tym?
dział.gosp.
ROPS- brak decyzji, utrata zatrudnienia
metryki - dodawanie czynnosci
zapotrzebowanie - jak dobrze zaplanować wydatki
Sprawozdanie za marzec- pytanie zasadnicze!!
empatia nie działa. pomocy
Nr decyzji z rops
Zapytania do ZUS (podjęcie pracy)pytanko?
nie przekracza, przekracza, nie przekracza-jaka procedura???
Czy dobrze przyznane
alimenty w dochodzie
ankieta i sprawozdanie
kolejny wniosek ... skład rodziny
ROPS co z wypłatą świadczeń?