Zapytania do ZUS (podjęcie pracy)pytanko?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Zapytania do ZUS (podjęcie pracy)pytanko?
Czy występujecie do empatii o zus w wątpliwych ( podejrzanych ) przypadkach czy osoba podjęła zatrudnienie, bo tego nie zgłaszają a jest informacja że pracują i dochód może im przekroczyć . Czy w ogóle możemy sami o to występować??? Wypowiedzcie się!
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, FA i ...
- Kontakt:
Re: pytanko?
Też jakiś czas temu mi to przeszło przez myśl żeby posprawdzać teraz w ZUS-ie co poniektórych.
Ale gdzieś i się o słuch obiło, że nie można bo obecnie nie jesteśmy w trakcie prowadzenia postępowania tylko postępowanie już zostało zakończone ostateczną decyzją administracyjną (i dałam spokój)
Ale gdzieś i się o słuch obiło, że nie można bo obecnie nie jesteśmy w trakcie prowadzenia postępowania tylko postępowanie już zostało zakończone ostateczną decyzją administracyjną (i dałam spokój)
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA
- Kontakt:
Re: Zapytania do ZUS (podjęcie pracy)pytanko?
wg. mnie można sprawdzać empatie, powołując się na art. 14 ust. 4 pkt. 1) "informacje zawarte w rejestrze centralnym (...) udostępnia się w zakresie niezbędnym do realizacji ich zadań ustawowych, następującym podmiotom: organowi właściwemu i marszałkowi województwa - w celu weryfikacji danych dotyczących osób ubiegających się o przyznanie świadczenia wychowawczego, osób pobierających świadczenie oraz członków ich rodzin"
my po pierwszym zapuszczeniu empatii w celu weryfikacji, w czerwcu znaleźliśmy 5 nienależnych, jakby przyszli w nowym okresie złożyć dokumenty to dopiero byłby lament. Teraz sprawdzamy regularnie i ewentualnie dzwonie o dokumenty jak się sami nie zgłoszą. Z tym że jest to pracochłonne.
my po pierwszym zapuszczeniu empatii w celu weryfikacji, w czerwcu znaleźliśmy 5 nienależnych, jakby przyszli w nowym okresie złożyć dokumenty to dopiero byłby lament. Teraz sprawdzamy regularnie i ewentualnie dzwonie o dokumenty jak się sami nie zgłoszą. Z tym że jest to pracochłonne.
Nie popełnia błędu tylko ten, kto nic nie robi.
Oprócz Zapytania do ZUS (podjęcie pracy)pytanko? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
dział.gosp.
ROPS- brak decyzji, utrata zatrudnienia
metryki - dodawanie czynnosci
zapotrzebowanie - jak dobrze zaplanować wydatki
Sprawozdanie za marzec- pytanie zasadnicze!!
empatia nie działa. pomocy
Zapowiedź wersji 2-2.7 - Zbiory Centralne SW
Nr decyzji z rops
nie przekracza, przekracza, nie przekracza-jaka procedura???
Czy dobrze przyznane
alimenty w dochodzie
ankieta i sprawozdanie
kolejny wniosek ... skład rodziny
ROPS co z wypłatą świadczeń?
Wstrzymanie realizacji swiadczenia
Po kontroli ...