zapytanie
Re: zapytanie
tez by mnie to interesowalo ale widze ze nie ma chcetnych ....a moze pracownicy OPS wiedza jakie sa losy spodzielni socjalnych na ich terenie???
Spółdzielnie Socjalne
Tego nie da się opisać.Miało być dobrze dla wykluczonych, aby mogli się poprzez pracę podnieść z kolan - a wielu z nich powaliło.Spółdzielnia Socjalna bez partnerstwa z samorządem lokalnym nie ma szans istnienia.Połowa Spółdzielni padła lub nie podjęła działalności.Wszystkich z woj. świętokrzyskiego zainteresowanych tematem zapraszam do kontaktu [email protected].
A czy przy Ośrodkach Pomocy Społecznej działają spółdzielnie soacjalne - napiszcie. Z góry dziękuję.
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Niedawno na konferencji poznałam Pana z Girzycka. Działa tam spółdzielnia socjalna i powiem szczerze że byłam zaskoczona rozmachem tej inicjatywy. Zajmują się wieloma rzeczami od biżuterii, wyrobów z wikliny przez produkcje spożywczą po stolarnie.
W Łomży działała też spółdzielnia przy opsie. Panowie wyremontowali kilka budynków publicznych w tym dps. Kilku z nich przeszło do firm komercyjnych. Nie wiem co się dalej dzieje z tą spółdzielnią, ale na pewno była to skuteczna forma przywrócenia \"do żywych\" kilku klientów
W Łomży działała też spółdzielnia przy opsie. Panowie wyremontowali kilka budynków publicznych w tym dps. Kilku z nich przeszło do firm komercyjnych. Nie wiem co się dalej dzieje z tą spółdzielnią, ale na pewno była to skuteczna forma przywrócenia \"do żywych\" kilku klientów
Madzia
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
u nas powstaje Spółdzielnia Socjalna przy wsparciu OPS, grupa inicjatywna (osoby bezrobotne+pracownik OPS) uczestniczą w projekcie unijnym POKL, spółdzielnia zostanie zarejestrowana w KRS ie za kilka miesięcy i dostanie dofinansowanie z w/w projektu, na razie wszystko idzie dobrze, ale założycielami muszą być osoby zdecydowane i świadome tego że będą musiały pracować, bo często bywa tak, że stali bywalcy OPS ów myślą najczęściej tylko o tym ile dostaną pieniędzy a o pracy nie koniecznie,
Oprócz zapytanie - Kluby Integracji Społecznej, Spółdzielnie Socjalne przeczytaj również:
zawód wykinywany-praca socjalna
kreowanie wizerunku
proszę o pomoc!!!
Lider Klubu Integracji Społecznej w projekcie systemowym EFS MOPR
utworzyć KIS
ppow i pokl
PIO
nauka obslugi komputera
kis
dochód ze spółdzielni socjalnej
Gospodarka społeczna wspólną sprawą Opolszczyzny
POMÓŻCIE MI PROSZĘ