mieszkanie
Re: mieszkanie
prosze o pomoc czy nalezy sie mieszkanie z opieki spolecznej to znaczy czy ops moze nam pomoc mamy ciezka sytuacje mieszkamy z tesciami utrzymujemy sie z mezem z zapomogi bylismy u burmistrza miasta skladalismy tez podanie do zgm nikt nie chce nam pomoc w uzyskaniu mieszkania bo mieszkamy z tesciami i jest za duzy metraz maz jest zameldowany w mieszkaniu na stale ja z dziecmi tylko na tymczasowo z tesciami sa ciagle klotnie o wszystko dochodzi do awantur ciagle siedzimy z dziecmi w jednym pokoju do kuchni nie ma jak isc i zrobic obiadu bo zaraz jest afera prosze jesli wiecie cos to pomozcie czy opieka moze nam pomoc w uzyskaniu wlasnego konta jak to zalatwiac do kogo isc prosze o pomoc
z tego co ja sie orietuje to opieka nie ma takich mozliwości przyznania mieszkania, ale jest w stanie wspomóc w jego otrzymaniu.musiałaby Pani poprosic pania socjalną, która przeprowadza u państwa wywiady środowiskowe, aby opisała wasza sytuacje rodzinna.A najlepiej to trzeba iść do telewizji, radia gdyz w inny sposób cięzko w tych czasach coś ugrać bez rozgłosu.Ja mam 3 dzieci jestem bez meldunku, dzieci równiez i od 9 lat staram sie o mieszkanie i nic nie nalezy mi się gdyz na mieszkanie socjalne przekraczam dochód a do tbs mam za mały.w tym naszym państwie jest wszystko nie tak.pozdrawiam
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
po pierwsze POMOC SPOŁECZNA! Po drugie PRACOWNIK SOCJALNY!!!
pracownik socjalny moze poprzec starania rodziny o lokal.
Ale wezmie tez pod uwage rzeczywiste Wasze starania, czy pracujecie, co zrobiliscie zeby wyjsc z trudnej sytuacji. Ja jestem pracownikiem socjalnym i z uwagi na podobny problem musze wynajmować mieszkanie.
Mozecie poszukac jakiegos stowarzyszenia czy fundacji dzialajacych na rzecz rodzin i ich rowniez poprosic o wsparcie (chciazby merytoryczne)
pracownik socjalny moze poprzec starania rodziny o lokal.
Ale wezmie tez pod uwage rzeczywiste Wasze starania, czy pracujecie, co zrobiliscie zeby wyjsc z trudnej sytuacji. Ja jestem pracownikiem socjalnym i z uwagi na podobny problem musze wynajmować mieszkanie.
Mozecie poszukac jakiegos stowarzyszenia czy fundacji dzialajacych na rzecz rodzin i ich rowniez poprosic o wsparcie (chciazby merytoryczne)
ania
CZY MOPS MOZE MI POMUC MAM CIEZKA SYTULACJE ,MAZ WYMELDOWAL MNIE Z MIESZKANIA ,JA NIE PRZEBYWAM TAM OD 5 LAT ZE WZGLEDU NA ZNECANIE SIE NA DE MNA I CORKA NIEPELNOSPRAWNA . MOJ SYN Z TEGO POWODU DOSTAL WYROK ,JA MAM ROZWOD.W TEJ CHWILI MIESZKAM U MATKI ALE WARUNKI MAM CIEZKIE .PISALAM O POMOC DO URZEDU O MIESZKANIE ALE NIE STETY .PYTALAM JUZ WSZYSTKICH O MOZLIWOSC ODZYSKANIA MIESZKANIA ALE NIESTETY POWYMIENIAL BYLY MAZ ZAMKI . JESTEM PO DWOCH CIEZKICH OPERACJACH .CO JA MOGE JESZCZE ZROBIC BY DOSTAC JAKIES MIESZKANIE DO KOGO SIE UDAC?
POMOCY...... MIESZKAM NA DZIALCE;BEZ WODY, SWIATLA-JEST ZIMNO.WYCHOWUJIE 3-JE DZIECI [15,10,2,5LAT] ODESZLAM OD MEZA BO JEST ANKOGOLIKEM,BYLAM BITA, PONIRZANA. NIEMAM ROZWODU JESZCZE. GDIE MAM SZUKAC POMOCY,GDIE MAM SZUKAC MIESZKANIA,KTO MNIE POMOGE.....MIESZKAM W WARSZAWIE,A NIEMAM MELDUNKU WARSZAWSKIEGO.GMINA BEMOWO ODMOWILA MIESZKANIA, A W OPS-SZKODA SLUW. JA PRACUJIE, PROSZE POMOCY........................................ ......POMOCY/////////////////
o jakiekolwiek mieszkanie możesz ubiegać się w miejscu swojego ostatniego stałego zameldowania, a tak na marginesie mieszkasz na ziełce, bez prądu i internetu jak myslę, piszesz o trzeciej nad ranem? to gdzie teraz jesteś z dziecmi? tułasz się po obcych?pytałas o domy dla samotnych matek? W Warszawie sa takie napewno, udaj się do najbliższego MOPS-u dadza Cio namiary
o jakiekolwiek mieszkanie możesz ubiegać się w miejscu swojego ostatniego stałego zameldowania, a tak na marginesie mieszkasz na ziełce, bez prądu i internetu jak myslę, piszesz o trzeciej nad ranem? to gdzie teraz jesteś z dziecmi? tułasz się po obcych?pytałas o domy dla samotnych matek? W Warszawie sa takie napewno, udaj się do najbliższego MOPS-u dadza Cio namiary
Oprócz mieszkanie - Kluby Integracji Społecznej, Spółdzielnie Socjalne przeczytaj również:
PIO
nauka obslugi komputera
zapytanie
kis
dochód ze spółdzielni socjalnej
Gospodarka społeczna wspólną sprawą Opolszczyzny
POMÓŻCIE MI PROSZĘ
ubezpieczenie zdrowotne
KIS
ustna forma
środki UE dla organizacji pozarządowych
LINK