zapytanie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 16 lis 2014, 10:22

Dzień dobry
Mam pytanie co w sytuacji kiedy złożyłam wniosek o pomoc w postaci zasiłku okresowego na żakup żywności oraz zasiłku na dofinansowanie prądu w pażdzierniku a w decyzji przyznano mi swiadczenia od 1.11.14
pracowałam do końca sierpnia i korzystam z pomocy OPS od września
za wrzesień otrzymałam zasiłek okresowy a za pażdziernik nie
czy mogę sie odwołać bo decyzje otrzymałam dopiero w piątek w mam 14 dni tylko czy przysługuje mi ten zasiłek okresowy za pażdziernik moja sytuacja finansowa od września nie zmieniła sie czy ops po prostu sie pomylił i można to wyjasnic bez odwoływania sie
klientka Katarzyna

Napisano: 16 lis 2014, 10:37

Ważna jest data złożenia podania- jeżeli podanie złożono w miesiącu październiku- pomoc przysługuje od miesiąca października.
Z tego postu wynika,że podanie złożono w miesiącu wrześniu- więc pomoc w formie zasiłku okresowego od 1września do 31 września. ( to jest poprawnie)- ośrodek ma prawo wydać decyzję w formie zasiłku okresowego na 1 miesiąc.
Chcąc dalej korzystać należy złożyć następne podanie
zzzz

Napisano: 16 lis 2014, 19:57

Należy zwrócić uwagę jeszczena to czy OPS posiadał środki na zasiłki okresowe w październiku. Ja wiem z doświadczenia, ze w moim OPs nie ma zasilków okresowych od poczatku roku dopiero teraz uzyskaliśmy pieniądze na okresówki więc może i w Twoim przyadku tak było. Łatwiej jest przyznać zasiłek okresowy niż celowy ponieważ są to inne środki. Co do okresu na jaki został Ci przyznany zasiłek to zależy czy wypłate za sierpień u zyskałaś we wrześniu bo wówczas dochód liczony jest z miesiąca poprzedzającego złożenie wniosku. Więc mogłaś się nie kwalifikować do okresówki.
abcde

Napisano: 16 lis 2014, 20:52

Jeżeli wniosek był złożony w miesiącu X a świadczenie nie było wypłacane za ten miesiąc to należy wyjaśnić to w ośrodku, który wydał decyzję.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x