zarejestrowana w PUP-ubiega sie o SZO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 31 mar 2014, 9:41

pani nie pracuje, jest zarejestrowana w PUP, umowa o prace rozwiązana za porozumieniem stron. chce SZO na córke niepełnosprawną. Przyjąc dokumenty musze. Ale czy ona ma mi przynieść decyzję o wyrejstrowaniu się z PUP?ja jej dam odmowę i sie penie odwoła. ale w PUP nie może być zarejestrowana w momencie składania u mnie wniosku?
~paula

Napisano: 31 mar 2014, 9:47

a nie kwalifikuje sie na sp, na szo musisz dac jej odmowe a wyrejestrowac sie musi
~- ja

Napisano: 31 mar 2014, 9:52

nie kwalifikuje się na SP ponieważ niepełonosprawność córki powstała w wieku 28 lat.
Czyli jak będzie chciała złozyć wniosek na szo musi przynieśc mi dokument potwierdzający wyrejestrowanie z pup?już słyszałam rózne opinie. ponoć pup czeka na decyzje organu przyznajacego szo i wtedy wyrejestrowują.
~paula

Napisano: 31 mar 2014, 15:14

czy ktoś miał podobne sytuacje?
~paula

Napisano: 31 mar 2014, 15:21

Ja miałam kontrolę z wydziału polityki i napisali, że jak po zwolnieniu z pracy osoba zarejestruje się w urzędzie pracy to specjalny zasiłek nie przysługuje. Daj decyzję odmowną, niech osoba się odwoła, bo jak przyjadą na kontrolę Ci co do nas to będziesz miała do zwrotu.
~Ewa

Napisano: 31 mar 2014, 16:32

ja dalam odmowe sko przyznało osobie takiej szo. okres sie skończyl i znowu złozyła wniosek dałam kolejna odmowe na okres orzeczenia i sko przyznało ... wczesniej byla na stazu po stazu zarejestrowała sie w PUP jako bezrobotna... teraz przynosi nowe orzeczenie i co mam zrobic ?????dac kolejna odmowe czy przyznac???
~BAska

Napisano: 31 mar 2014, 17:33

dać odmowę według mnie
~Monia

Napisano: 01 kwie 2014, 16:58

czyli jeszcze raz odmowa tez sie sklaniam aby dac kolejna odmowe ale kolezanka bylaby za tym aby jej przyznac skoro mam dwie decyzje sko o przyznaniu,...
~BAska

Napisano: 01 kwie 2014, 18:39

A na jakiej podstawie SKO to przyznaje?
~Iks

Napisano: 02 kwie 2014, 11:55

na podstawie ze wczesniej odbywala staz ale glównie ze jest zarejestrowana w PUP i musi zrezygnowac z gotowowsci podjecia pracy bo jest zarejestrowana w PUP jak bezrobotna i ma zamaiar podjac prace ale opieka nad matka powoduje to ze nie moze jej podjac....
~BAska

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x