pani nie pracuje, jest zarejestrowana w PUP, umowa o prace rozwiązana za porozumieniem stron. chce SZO na córke niepełnosprawną. Przyjąc dokumenty musze. Ale czy ona ma mi przynieść decyzję o wyrejstrowaniu się z PUP?ja jej dam odmowę i sie penie odwoła. ale w PUP nie może być zarejestrowana w momencie składania u mnie wniosku?
nie kwalifikuje się na SP ponieważ niepełonosprawność córki powstała w wieku 28 lat.
Czyli jak będzie chciała złozyć wniosek na szo musi przynieśc mi dokument potwierdzający wyrejestrowanie z pup?już słyszałam rózne opinie. ponoć pup czeka na decyzje organu przyznajacego szo i wtedy wyrejestrowują.
Ja miałam kontrolę z wydziału polityki i napisali, że jak po zwolnieniu z pracy osoba zarejestruje się w urzędzie pracy to specjalny zasiłek nie przysługuje. Daj decyzję odmowną, niech osoba się odwoła, bo jak przyjadą na kontrolę Ci co do nas to będziesz miała do zwrotu.
ja dalam odmowe sko przyznało osobie takiej szo. okres sie skończyl i znowu złozyła wniosek dałam kolejna odmowe na okres orzeczenia i sko przyznało ... wczesniej byla na stazu po stazu zarejestrowała sie w PUP jako bezrobotna... teraz przynosi nowe orzeczenie i co mam zrobic ?????dac kolejna odmowe czy przyznac???
czyli jeszcze raz odmowa tez sie sklaniam aby dac kolejna odmowe ale kolezanka bylaby za tym aby jej przyznac skoro mam dwie decyzje sko o przyznaniu,...
na podstawie ze wczesniej odbywala staz ale glównie ze jest zarejestrowana w PUP i musi zrezygnowac z gotowowsci podjecia pracy bo jest zarejestrowana w PUP jak bezrobotna i ma zamaiar podjac prace ale opieka nad matka powoduje to ze nie moze jej podjac....