ZAROBKI W ŚRODOWISKOWYM DOMU SAMOPOMOCY

Wybrane tematy:
ŚDS a wywiady środowiskowe po 15.11.2021 JAK LICZYĆ FREKWENCJĘ W KLUBIE SENIORA Obok Lasu - dom opieki dla osób starszych Czy mogę skierowac do ŚDS klub seniora - czy może tam być oddelegowany pracownik socjalny OPS? ŚDS- likwidacja odpłatności a waloryzacja
~Zyta

Re: ZAROBKI W ŚRODOWISKOWYM DOMU SAMOPOMOCY

Post autor: ~Zyta »

ok1200zł. jako psycholog, marne grosza a jaka praca wie ten kto tam pracuje. koszmar, klijent pomocy społecznej jest tak roszczeniowy, wysysający energię że samemu żyć się nie chce. Co niektórzy podopieczni są bardziej zaradni niż zwykli ludzie, potrafią wykorzystać wszyskich dookoła finansowo, emocjonalnie ale ciągle im mało.Im wszysko wolno bo wszysko idzie na karb niepełnosprawności a pracownikowi niewiele można bo uwagi przełożonych.
~:-)

Post autor: ~:-) »

Zyto święte słowa. :)
~jacek

Post autor: ~jacek »

U nas w ŚDS zarobki 1800-2500 brutto. Jak to mało to idżcie do pracy w fabryce na taśę!!!!!!!!!!!!!!!!!
~Kuba

Post autor: ~Kuba »

Drogi Jacku jeżeli uważasz , że zarobki 1800-2500 brutto to tak dużo - to ja myślę , że to Ty powinieneś iść na \" taśę\" /cokolwiek to według Ciebie oznacza /. Nie prowokuj , bo jeżeli pracujesz w jakimkolwiek ośrodku pomocy , to znasz nastroje ludzi !!!!! Moim zdaniem jest niedobrze jeżeli nie da się porównać zarobków specjalisty w mops z zarobkami nauczyciela dyplomowanego. Jeżeli jesteś już duży , to chyba wiesz ,że się nie da !!!! I właśnie o to trzeba kiedyś zawalczyć.
~specjalista pracy socjalnej

Post autor: ~specjalista pracy socjalnej »

Jacku w jakim województwie pracujesz?
~T.Z.

Post autor: ~T.Z. »

mam pytanie czy w tym roku dostaliście jakieś podwyżki bo u mnie jest problem nawet z tymi ustawowymi . I jeszcze jedno ilu podopiecznych może mieć pod sobą terapeuta w śds ,chodzi mi o treść ustawy i gdzie jej szukać.pozdrawiam
~Beata

Post autor: ~Beata »

U nas dostała tylko Pani Kierownik, reszta pracowników g...o
~Kuba

Post autor: ~Kuba »

U nas tak samo......
~agaa

Post autor: ~agaa »

Nie ma ustawy o funkcionowaniu ŚDS jest projekt od paru lat. U nas podwyżki były.
~Izabela

Post autor: ~Izabela »

Projekt został własnie zatwierdzony przez Radę Ministrów. Niebawem spodziewajcie się zmnian...tylko nie wiem czy na lepsze...Ale przynajmniej wszystko bedzie jaśniejsze...
ODPOWIEDZ