zarzut SKO , jak sie do niego odnieść?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Julita1987
Stażysta
Zajmuję się: FA/SW/ZR/SZO/SP
Kontakt:

zarzut SKO , jak sie do niego odnieść?

Post autor: Julita1987 »

W uchylonej do ponownego rozpatrzenia decyzji SKO zarzuciło mi jedną rzecz..
Kobieta caly 2017 rok miała rentę, ma ją do nadal co wiem od niej oraz z wydruku z ZUS.
Fakt, nie dopisałam w decyzji,że wiedza ta wynika z naszego wydruku z ZUS i sie czepili skąd to wiem..
Jak to teraz ująć przy poprawie? U nas widnieje skrót b.d. (ja wiem, że jesli nie ma tam daty to oznacza to ze to trwa nadal) ale czy to będzie dla nich zrozumiałe i wystarczające?

p.s. co wgl oznacza te b.d.? brak danych ??? Jak im to dosadnie opisać?
Macie jakis pomysł :)
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Re: zarzut SKO , jak sie do niego odnieść?

Post autor: Szarak »

Napisz do ZUS z pismem aby podali od kiedy do kiedy ma Pani przyznane świadczenie. Dostaniesz pismo czarno na białym i napiszesz że na podstawie pisma z ZUS ustalono
Julita1987
Stażysta
Zajmuję się: FA/SW/ZR/SZO/SP
Kontakt:

Post autor: Julita1987 »

tak,to byłoby super.. tylko jak koleżanka uzupełniła materiał dowodowy przy drugiej prosbie unieważnienia decyzji przez SKO (przy pierwszej stwierdzili, ze brak jest potwierdzenia jednej rzeczy), SKO uniewazniło tą decyzję po dołaczonym oświadczeniu, a kobieta sie odwołała do Sądu to Sąd uwalił decyzję nasza i SKO bo ich zdaniem tak nie wolno.. Powinno sie wydawać decyzję o materiał jaki był, a nie go w trakcie uzupełniać , dobre nie..

więc teraz sie boję tak robić, poza tym przecież my mamy bazować na programie?? A nie przy każdej decyzji wołać o dodatkowe dokumenty :?
Awatar użytkownika
Weles
Stażysta
Zajmuję się: byle czym
Kontakt:

Post autor: Weles »

wystąp do ZUS i wpisz potem, że ciągłość ubezpieczenia potwierdzone zostało poprzez wydruk z empatii. A w związku z wątpliwościami SKO w danej materii wydruk z empatii został potwierdzony przez ZUS
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Post autor: Szarak »

Sądy potrafią o byle pierdołę się czepiać, nawet jak masz rację, takie ich prawo.
ODPOWIEDZ