zas. pielęgn. III gr potem umiarkowany.

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
Awatar użytkownika
POCAHONTAS
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zas. pielęgn. III gr potem umiarkowany.

Post autor: POCAHONTAS »

To niech z tą III grupą idzie o zmianę orzeczenia tej II grupy, moze mu uznają to i dopiszą na tym orzeczeniu II gr.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

POCAHONTAS pisze:To niech z tą III grupą idzie o zmianę orzeczenia tej II grupy, moze mu uznają to i dopiszą na tym orzeczeniu II gr.
Tak uważam.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: noteev »

@kronos79, nie szedłbym tak daleko w komplikowaniu pozycji wnioskodawcy :). Zauważ, że w naszej ustawie jest to wskazane dość jasno: osoba musi legitymować się orzeczeniem o umiarkowanym stopniu, a niepełnosprawność (jakakolwiek) musi powstać przed 21 rokiem życia. Należałoby oceniać to, jako brak obowiązku posiadania niepełnosprawności związanej z konkretnym schorzeniem, a raczej z posiadaniem niepełnosprawności w ogóle.
Dlatego też, nigdy nie weryfikowałem, czy niepełnosprawność orzeczona jednym orzeczeniem, jest tożsama z niepełnosprawnością orzeczoną drugim orzeczeniem. Miałem też kilka odwołań i nigdy SKO nie zwróciło na to uwagi.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

noteev pisze:@kronos79, nie szedłbym tak daleko w komplikowaniu pozycji wnioskodawcy :). Zauważ, że w naszej ustawie jest to wskazane dość jasno: osoba musi legitymować się orzeczeniem o umiarkowanym stopniu, a niepełnosprawność (jakakolwiek) musi powstać przed 21 rokiem życia. Należałoby oceniać to, jako brak obowiązku posiadania niepełnosprawności związanej z konkretnym schorzeniem, a raczej z posiadaniem niepełnosprawności w ogóle.
Dlatego też, nigdy nie weryfikowałem, czy niepełnosprawność orzeczona jednym orzeczeniem, jest tożsama z niepełnosprawnością orzeczoną drugim orzeczeniem. Miałem też kilka odwołań i nigdy SKO nie zwróciło na to uwagi.
W tej kwestii jestem raczej zachowawczy. Danych z orzeczeń nie krzyżuję.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
ODPOWIEDZ