Zasiłek celowy na zakup żywnosci
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS/śr/św/fa
- Kontakt:
Zasiłek celowy na zakup żywnosci
Mam pytanie jak przyznajecie zasiłek celowy na zakup żywności od miesiąca czy od konkretnego dnia złożenia wniosku o pomoc bo różne wersje są
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: Zasiłek celowy na zakup żywnosci
Zasiłek celowy- zgodnie z definicja ma zaspokoić konkretny cel Wnioskodawcy ( np. zakup żywności), dlatego nie widzę potrzeby pisania daty czy miesiąca, od kiedy pomoc przyznajesz.
Trochę inaczej wygląda sprawa kiedy planujesz pomoc rodzinie na dłuższy czas ( w okresie większych wydatków np. świątecznych). Wówczas w decyzji możesz pisać zasiłek celowy na zakup żywności w kwietniu w kwocie... i w grudniu w kwocie...
Spotkałam się jednak z interpretacją , że nie jest to prawidłowe, bo z. celowy nie może spełniać funkcji z. okresowego.
Wiele zależy od Waszej praktyki i od Dyrekcji.
Trochę inaczej wygląda sprawa kiedy planujesz pomoc rodzinie na dłuższy czas ( w okresie większych wydatków np. świątecznych). Wówczas w decyzji możesz pisać zasiłek celowy na zakup żywności w kwietniu w kwocie... i w grudniu w kwocie...
Spotkałam się jednak z interpretacją , że nie jest to prawidłowe, bo z. celowy nie może spełniać funkcji z. okresowego.
Wiele zależy od Waszej praktyki i od Dyrekcji.
Oprócz Zasiłek celowy na zakup żywnosci - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
ponawiam temat: czasowe zwolnienie z opłaty za DPS
Pomoc osobom niepełnosprawnym poszkodowanym w wyniku żywiołu lub sytuacji kryzysowych wywołanych chorobami zakaźnymi
Radzenie sobie w pracy a COVID-19 - badanie
bezdomny czy nie???
zasiłek stały przedłużenie COVID 19
ZASIŁEK STAŁY KONTYNUACJA A ODPŁĄTNOŚĆ
Zmiana odpłatności DPS
Kontrola zdalna
art.15 zss specustawa COVID-19
Help
niezrealizowane usługi a odpłatność
zasiłek stały przeliczenie
dożywnianie pozaszkolne do kiedy przyznać
zasiłki stałe dla osób w rodzinie a emerytura
opłacanie rachunków - dochód czy nie dochód?
Umowa z ojcem za pobyt syna w DPS