zasiłek dla opiekuna - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 18 kwie 2014, 8:10

Proszę mi powiedzieć, czy za osoby, które będą miały spłatę w okresie od lipca to my też opłacamy składki na ubezpieczenie społeczne? Bo zdrowotne to nie, dopiero od przyznania nowego zasiłku dla opiekuna, a te społeczne to czytam tą ustawę ale nie widzę dokładnie. Proszę mnie nakierować i życzę miłego dnia niech szybko minie i będzie już wolne :D POZDRAWIAM
Dorota..

Napisano: 18 kwie 2014, 8:28

wydaje mi się że tak bo zdrowotne to większość w PUP mają lub z innego tytułu np przy mężu a jeżeli będziemy wyrównywać kasę to i składki też
kas

Napisano: 18 kwie 2014, 9:26

Dorota.. pisze:Proszę mi powiedzieć, czy za osoby, które będą miały spłatę w okresie od lipca to my też opłacamy składki na ubezpieczenie społeczne? Bo zdrowotne to nie, dopiero od przyznania nowego zasiłku dla opiekuna, a te społeczne to czytam tą ustawę ale nie widzę dokładnie. Proszę mnie nakierować i życzę miłego dnia niech szybko minie i będzie już wolne :D POZDRAWIAM
Przepis ogólny każe opłacac składkę od wypłacanych ZDO i nie ma przepisu szczególnego, który by ten fakt zmieniał.
W przypadku składek zdrowotnych jest przepis ogólny który każe składki opłacać i szczegołny, który mówi, ze wstecz nie opłacamy. A że przepis szczególny ma pierwszeństwo przed ogólnym sytuacja jest jasna.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x