zasiłek dla opiekuna
zasiłek dla opiekuna
Proszę mi powiedzieć, czy za osoby, które będą miały spłatę w okresie od lipca to my też opłacamy składki na ubezpieczenie społeczne? Bo zdrowotne to nie, dopiero od przyznania nowego zasiłku dla opiekuna, a te społeczne to czytam tą ustawę ale nie widzę dokładnie. Proszę mnie nakierować i życzę miłego dnia niech szybko minie i będzie już wolne
POZDRAWIAM

Re: zasiłek dla opiekuna
wydaje mi się że tak bo zdrowotne to większość w PUP mają lub z innego tytułu np przy mężu a jeżeli będziemy wyrównywać kasę to i składki też
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zasiłek dla opiekuna
Przepis ogólny każe opłacac składkę od wypłacanych ZDO i nie ma przepisu szczególnego, który by ten fakt zmieniał.Dorota.. pisze:Proszę mi powiedzieć, czy za osoby, które będą miały spłatę w okresie od lipca to my też opłacamy składki na ubezpieczenie społeczne? Bo zdrowotne to nie, dopiero od przyznania nowego zasiłku dla opiekuna, a te społeczne to czytam tą ustawę ale nie widzę dokładnie. Proszę mnie nakierować i życzę miłego dnia niech szybko minie i będzie już wolnePOZDRAWIAM
W przypadku składek zdrowotnych jest przepis ogólny który każe składki opłacać i szczegołny, który mówi, ze wstecz nie opłacamy. A że przepis szczególny ma pierwszeństwo przed ogólnym sytuacja jest jasna.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Oprócz zasiłek dla opiekuna - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
odwołanie od orzeczenia
155 kpa
wniosek czy pismo
orzeczenie do świadczenia pświadczenia pielęgnielęgnacyjnego
koordynacja
wyrównanie samotnego
zgłosiła po wypłatacie
no i co teraz??
zbiory
samotne
dec. o zwrocie N.P. brak wpłaty- upomnienie
jak wy robicie w takim przypadku?
Błędnie przyznany wychowawczy - pomocy!!!
co dalej ?
Od kiedy przyznac SR
utrata dochodu- zr od IV czy od V?