ALE TERAZ SKŁĄDAJĄC MI WNIOSEK W SIERPNIU SKORO JUŻ JEST NA MACIERZYŃSKIM TO NIE PRZYNOSI MI DOCHODU Z WYCHOWAWCZEGO KTÓRY SKOŃCZYŁ SIĘ NA POCZĄTKU ROKU BO URODZIŁA NASTĘPNE DZIECKO I PRZESZŁA NA MACIERZYŃŚKI OD 24 LIPCA 2014 R.....DOBRZE MYŚLĘ
zakończenie urlopu wych. to uzysk "+"
zasiłek macierzyński w trakcie zatrudnienia nie mauzysku "-"
plus i minus daje minus .. nie ma uzysku
odwieczny mój problem jak zgadnąć, który artykuł ważniejszy
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
No jak dla mnie to na logikę trzeba określić czy ma teraz pieniądze czy nie ma. Zakończyła wychowawczy i wróciła do zatrudnienia więc uzysk. Macierzyński jest w trakcie tego zatrudnienia. Dostaje co miesiąc kasę. Ja bym policzył.
Zakończyła wychowawczy i nie poszła do pracy bo urodziła kolejne dziecko, więc dochodu uzyskanego nie ma a teraz ma macierzyński w trakcie zatrudnienia.
No ale ona cały cza pozostaje w zatrudnieniu......w jednym zakładzie tyle że teraz ma zasiłek macierzyński więc uzyskuje go i zgłasza a później jeśli przejdzie na wychowawczy po macierzyskim to co albo w wróci do pracy
To może inaczej: na wychowawczym nie dostaje kasy, na macierzyńskim dostaje kasę więc faktyczny uzysk ewidentny, a podstawa prawna istnieje, więc formalnie też da się zrobić.
od kiedy to urodzenie kolejnego dziecka przerywa urlop wychowawczy? Mozna miec zasiłek macierzyński i przebywać na wychowawczym urlopie. Urodzenie kolejnego dziecka jedynie kończy pobieranie dodatku do zasiłku rodzinnego z tyt. przebywania na wychowawczym. To raz. Dwa to ustawa o śR mówi wyrażnie, że macierzynski tylko po utracie zatrudnienia a nie w trakcie jego trwania. Fakt, macierzyński traktując jako dochód jest uzyskiem po zakonczeniu wychowawczego, ale jest przesłanka, że macierzynski jest uzyskiem tylko i wyłacznie po ustaniu zatrudnienia a nie w trakcie.