Witam serdecznie mam takie pytanie, moze ktos z was jest w podobnej sytuacji? mam chora mame , miała peknieta czaske i krwiaki w głowie po upadku, do tego dlugoletnia choroba alkocholowa, sprawili ze potzrebuje stalej opieki , ma znaczny stopien niepelnosprawnosci, ma chwilowe zaniki pamieci a fizycznie małe problemy z poruszaniem ze wzgledu na uraz kregow szyjnych, lecz na spacer pod reke pojdzie, lecz samej w domu nie zostawiamy, tak po krotce jak wyglada sytuacja..Mieszka ona z mezem oboje maja emeryture oraz mna czyli synem , pracuje w systemie 8 godzinnym 2 zmianowym, po pracy przebywam z mama i mam ja pod kontrala, w ciagu 8 godzin jak mnie nie ma jest maz jej, oraz 2 corki ktore nie mieszkaja z nami lecz w tym samym miescie i rownierz przyjada lub przyjda, lub wezma mame do siebie na pare godzin. Do sedna jedna z siostr chce sie starac o zasiłek pielegnacyjny lub opiekunczy na mame jako osoba bezrobotn w MOPSie, dla mnie wydaje sie to jakos mało realne skoro mama ma 3 dzieci i meza?? pozdrawiam serdecznie i prosze o jakas porade