zasiłek pielęgnacyjny

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
~Aga

zasiłek pielęgnacyjny

Post autor: ~Aga »

witam, pani pobiera na dziecko zasiłek pielęgnacyjny w ośrodku pomocy na podstawie decyzji marszałka województwa, ponieważ ojciec dziecka jest za granica. dzis przyszła decyzja ze zasiłek został przyznany do 06/2013 r bo tak długo była koordynacja, od 07/2013 organem właściwym jest wójt, czy w zwiazku z tym ona musi złozyć kolejny wniosek w ośrodku , czy na podstawie tego samego ośrodek przyznaje od 07/2013 do tak długo jak jest ważne orzeczenie?
~Bogna

Re: zasiłek pielęgnacyjny

Post autor: ~Bogna »

nasz ROPS przesyła nam wniosek celem rozpatrzenia przez Ośrodek, tak że osoba nie musi składać dodatkowego wniosku, wypłacamy na podstawie tej dokumentacji, którą wcześniej wysłaliśmy do ROPS-u (jak była koordynacja)
~mariolka

Post autor: ~mariolka »

nie nie musi składać kolejnego wniosku
~Aga

Post autor: ~Aga »

dzieki za podpowiedż, ale ja mam w tej chwili potwierdzona za zgodność kserokopię wniosku o zasiłek pielęgnacyjny, orginał ma rops, to mogę wydac decyzję na podstawie tego wniosku czy wysłać do rops o przesłanie orginalnego wniosku?
~Bogna

Post autor: ~Bogna »

może sami prześlą celem załatwienia zgodnie z właściwością. Zawsze możesz zadzwonić i zapytać.
~ma

Post autor: ~ma »

rops powinien przesłać do Ciebie oryginały
ODPOWIEDZ