zasiłek pielęgnacyjny - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 06 sie 2015, 11:25

witam. kobieta pobierała u nas zasiłek pielęgnacyjny oraz świadczenie piel. teraz otrzymała nowe orzeczenie, gdzie pkt 7 jest na NIE. wiec nie moze otrzymac świadczenia. i powiedziala, że na pewno bedzie sie odwolywac. i teraz mam pytanie. czy ona powinna zlozyc wniosek chociaz na zasiłek pielegnacyjny?bo na to obecne orzeczenie moze go dostac.ale wiem ze bedzie sie odwolywac.wiec orzeczenie nie bedzie prawomocne.co mam zrobic? przyjac wniosek i zawiesic postepowanie do czasu rozstrzygniecia? bo chyba nie moge jej wyplacac? a jak nie zlozy wniosku a utrzymaja w mocy to orzeczenie to za te kilka miesiecy jej przepadnie zasiłek piel.

ale na świadczenie nie moze zlozyc teraz wniosku. a jak sie okaze ze jednak powinien byc ten pkt 7 na TAK, to tez bedzie stratna z tym świadczeniem za te kilka miesiecy bo bede mogla przyznac dopiero od zlozenia wniosku czyli jak juz bedzie ostateczne orzeczenie uprawomocnione?????

pomocy !
b.k.

Napisano: 06 sie 2015, 11:27

przecież jak złoży wnioski z orzeczeniem z wojewódzkiej to i tak jej wyrównasz od złożenia wniosku na pierwszą komisję ..
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 06 sie 2015, 11:28

na pewno tak moge? to sie bedzie dlugo ciagnelo...
czyli co? teraz nic nie przyjmuje..... czekam az bedzie prawomocne..i wtedy ona sklada wniosek o to co moze i ja jej wyrownuje za te wszystkie miesiace od złożenia wniosku na pierwszą komisję ?
b.k.

Napisano: 06 sie 2015, 11:29

b.k. pisze:na pewno tak moge? to sie bedzie dlugo ciagnelo...
czyli co? teraz nic nie przyjmuje..... czekam az bedzie prawomocne..i wtedy ona sklada wniosek o to co moze i ja jej wyrownuje za te wszystkie miesiace od złożenia wniosku na pierwszą komisję ?
tak
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 06 sie 2015, 11:31

super:) dzieki :)
b.k.

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny