Zasiłek pielęgnacyjny u nas i w innym OPS jednocześnie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 15 lut 2019, 11:53

Podczas weryfikacji CBB pojawiła się informacja ,że w innym ops Pani X też pobiera zasiłek pielęgnacyjny na siebie samą, który miała przyznany późniejsza decyzją niż u nas. Tak naprawdę nie wiem gdzie obecnie mieszka bo wezwanie wysłane na posiadany przeze mnie adres wróciło 2x awizo.Co powinnam teraz zrobić uchylić ??? W jaki sposób dochodzić gdzie obecnie mieszka i kto powinien zająć się kwestią nienależnie pobranych- gdzie są NP u nas czy w tym drugim OPS. Bardzo proszę o pomoc
OPS!@#
Praktykant
Od: 15 lut 2019, 11:39
Zajmuję się: ŚR,ŚW,FA

Napisano: 15 lut 2019, 12:09

"wezwanie wysłane na posiadany przeze mnie adres wróciło 2x awizo" Jak wezwałaś pod rygorem wstrzymania wypłaty a termin minął to wstrzymaj wypłatę. Jak Pani się nie zgłosi do końca okresu zasiłkowego wtedy prawo samo wygasa. W miedzy czasie bym poinformował inny OPS, że kobieta też ma u ciebie świadczenia przyznane decyzją taka a taką.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 15 lut 2019, 12:28

dokładnie tak zrobiłam na tą chwile wstrzymałam wypłatę tylko męczy mnie teraz kwestia NP bo dotyczy to okresu od około 2009 roku
OPS!@#
Praktykant

Napisano: 15 lut 2019, 12:36

Poczekaj na to co odpisze Ci tamten OPS a najlepiej telefon i z nimi pogadać jak to rozwiązać bo to też ich dotyczy. Jak nie będą chętni do współpracy to oficjalne pisma Na zwrotce nie dostałaś informacji adresat nie mieszka tylko awizowano także trzeba ustalić kto jest organem właściwym do ewentualnych dalszych NP.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 15 lut 2019, 12:52

Serdecznie dziękuję za podpowiedzi, męczy mnie trochę ta sytuacja i zastanawiam się w ogóle czy tamten OPS nie ma większego problemu bo to oni przyznali świadczenie w momencie kiedy strona miała już uprawnienie do tego świadczenia
OPS!@#
Praktykant

Napisano: 15 lut 2019, 13:03

OPS!@# pisze:Serdecznie dziękuję za podpowiedzi, męczy mnie trochę ta sytuacja i zastanawiam się w ogóle czy tamten OPS nie ma większego problemu bo to oni przyznali świadczenie w momencie kiedy strona miała już uprawnienie do tego świadczenia
Dokładnie tak jest, ale tylko pod warunkiem,że Pani u nich mieszka. Jesli Pani wróci do Ciebie, to niestety Ty będziesz miała problem, bo Ty będziesz robić np.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2019, 13:09

Złożyła Pani wnioski w naszej gminie bo zmieniała miejsce zamieszkania, między innymi o zasiłek pielęgnacyjny na siebie. Po weryfikacji empatia pokazała, wszystkie świadczenia z tamtej gminy oprócz ZP :?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2019, 13:11

ewalu pisze:Złożyła Pani wnioski w naszej gminie bo zmieniała miejsce zamieszkania, między innymi o zasiłek pielęgnacyjny na siebie. Po weryfikacji empatia pokazała, wszystkie świadczenia z tamtej gminy oprócz ZP :?
My zawsze bierzemy Osw. (kodeks Karny), że nie wyplaca się w innej instytucji.

oraz że nie jest uprawniona do dodatku pielęgnacyjnego + oświadczenie,ze orzeczenia, które nam przedstawia jest prawomocne.
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2019, 13:23

ewalu pisze:Złożyła Pani wnioski w naszej gminie bo zmieniała miejsce zamieszkania, między innymi o zasiłek pielęgnacyjny na siebie. Po weryfikacji empatia pokazała, wszystkie świadczenia z tamtej gminy oprócz ZP :?
napisałam to jako ciekawostkę, że nie zawsze można ufać Empatii ;)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2019, 13:47

ewalu pisze:
napisałam to jako ciekawostkę, że nie zawsze można ufać Empatii ;)
przy decyzjach zmieniająch zp powychodziło,że osoby widnieją w innych ośrodkach.ale na szczęscie nie pobierały tam zp a tylko zr, moglismy wtedy uchylic u nas zp na bieżąco. wszystko poszło tam.
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem