Dokładnie tak jest, ale tylko pod warunkiem,że Pani u nich mieszka. Jesli Pani wróci do Ciebie, to niestety Ty będziesz miała problem, bo Ty będziesz robić np.OPS!@# pisze:Serdecznie dziękuję za podpowiedzi, męczy mnie trochę ta sytuacja i zastanawiam się w ogóle czy tamten OPS nie ma większego problemu bo to oni przyznali świadczenie w momencie kiedy strona miała już uprawnienie do tego świadczenia
My zawsze bierzemy Osw. (kodeks Karny), że nie wyplaca się w innej instytucji.ewalu pisze:Złożyła Pani wnioski w naszej gminie bo zmieniała miejsce zamieszkania, między innymi o zasiłek pielęgnacyjny na siebie. Po weryfikacji empatia pokazała, wszystkie świadczenia z tamtej gminy oprócz ZP
napisałam to jako ciekawostkę, że nie zawsze można ufać Empatiiewalu pisze:Złożyła Pani wnioski w naszej gminie bo zmieniała miejsce zamieszkania, między innymi o zasiłek pielęgnacyjny na siebie. Po weryfikacji empatia pokazała, wszystkie świadczenia z tamtej gminy oprócz ZP
przy decyzjach zmieniająch zp powychodziło,że osoby widnieją w innych ośrodkach.ale na szczęscie nie pobierały tam zp a tylko zr, moglismy wtedy uchylic u nas zp na bieżąco. wszystko poszło tam.ewalu pisze:napisałam to jako ciekawostkę, że nie zawsze można ufać Empatiiewalu pisze:Złożyła Pani wnioski w naszej gminie bo zmieniała miejsce zamieszkania, między innymi o zasiłek pielęgnacyjny na siebie. Po weryfikacji empatia pokazała, wszystkie świadczenia z tamtej gminy oprócz ZP