Pani poszła do pracy w lipcu dochód uzyskany za sierpień i we wrześniu nie należał się nienależnie pobrane zwróciła. Bo miała umowę od lipca do września i od września do grudnia. Teraz w styczniu przyszła składać wniosek więc mam przyznać od stycznia??????czy od lutego bo utrata z miesiąca następującego po miesiącu?JAK MYŚLICIE????
poszukiwaczom logiki w ustawie o świadczeniach rodzinnych życzę powodzenia.
Jak by nie patrzeć w styczniu żadnego dochodu z tego zatrudnienia nie uzyskała - ja daję od stycznia w takich przypadkach
heh dzięki
zgadzam się że od stycznia bo to pierwszy miesiąc następujący po utracie dochodu chodziło mi raczej o samo pojęcie utraty, przecież utrata zarobku to utrata z naszego katalogu.. dochód nie jest osiągany, nie zdematerializował się, nie został zawieszony tylko utracony ;>
miała umowę o pracę od lipca 2013 r. do grudnia 2013 r. i koniec, więc przyszła po zasiłek w styczniu bo utraciła pracę. Art. 24 ust.6 w razie utraty dochodu prawo do świadczeń rodzinnych ustala się od pierwszego miesiąca następującego po miesiącu w którym nastąpiła utrata. A WIĘC MOIM ZDANIEM OD LUTEGO.