zasiłek rodzinny złotówka za złotówkę - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 11 cze 2019, 12:05

ja nie rozumiem co tak wlaściwie zrobiłaś w styczniu ? doliczyłas dochód, było przekroczenie ale świadczenia nadal przysługiwały, tak ? i zrobiłaś decyzję zmieniającą na niższą kwote ? i czemu w takim razie nie wypłacalas od stycznia świadczen ?
a tego:" Umówiłam sie z Pani iż nie wypłacę tak długo zasiłku rodzinnego aż bedzie ta sama kwota i wtedy wpłaci gotówka do kasy" to już w ogóle nie rozumiem...
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2019, 14:07

nie wiem, chyba coś mi upał z głową zrobił, bo dalej nic nie rozumiem :D skoro pani dalej miala prawo do świadczen to trzeba bylo zrobic nienalezne i potrącać je z tego co jej się należało... z tego co piszesz to ja rozumiem (może zle:)) że ty zamiast pani placić dalej, pomniejszone świadczenia to przestałaś jej wypłacać świadczenia tak ni z gruszki ni pietruszki, a postępowania o nienaleznych nawet jeszcze nie wszczęłaś...tylko to sensu nie ma, więc podejrzewam,że coś po prostu nie rozumiem :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 11 cze 2019, 14:52

no na pewno wszcząć postępowanie o nienależnych, ustalić ile ich ma i zażądać zwrotu, jeśli pani jest ugodowa i zrzeknie się prawa do odwołania od decyzji to całkiem szybko możesz to ustalić, może jeszcze przed wypłatami - to wtedy zrobisz jej wypłatę z tego co się jej należało i czego nie dostała , i z tego potrącisz nienależnie pobrane
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x