ryczałt 2018 uzyskanie dochodu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 10 cze 2019, 7:57

mam kobietę, która złożyła mi wniosek o zr i becikowe. Mąż tej kobiety rozpoczął działalność gospodarczą na ryczałcie od września 2018.Pani przyniosła mi wydruk z biura rachunkowego o przychodzie we wrześniu 60 000 zł, stawka podatku 5,5 %. Napisała, że mąż miał tylko przychód we wrześniu i później do końca roku nie miał nic. Napisała nawet oświadczenie, że za październik 2018 dochód wynosi 0 zł. Czy prosić o dodatkowe zaświadczenie z biura rachunkowego, że od października do grudnia nie miała żadnych dochodów ?? czy uznać jej oświadczenie za wiarygodne i liczyć 0 zł ??
opsSR34
Referent
Od: 30 lip 2017, 14:56
Zajmuję się: ŚR, FA, DM,

Napisano: 10 cze 2019, 8:04

Uznać za wiarygodne (oczywiście na oświadczeniu musi byc klauzula, że jest świadoma odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych oświadczeń ) i liczyć 0zł.
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 10 cze 2019, 8:49

opsSR34 pisze:mam kobietę, która złożyła mi wniosek o zr i becikowe. Mąż tej kobiety rozpoczął działalność gospodarczą na ryczałcie od września 2018.Pani przyniosła mi wydruk z biura rachunkowego o przychodzie we wrześniu 60 000 zł, stawka podatku 5,5 %. Napisała, że mąż miał tylko przychód we wrześniu i później do końca roku nie miał nic. Napisała nawet oświadczenie, że za październik 2018 dochód wynosi 0 zł. Czy prosić o dodatkowe zaświadczenie z biura rachunkowego, że od października do grudnia nie miała żadnych dochodów ?? czy uznać jej oświadczenie za wiarygodne i liczyć 0 zł ??
liczyć zero
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x