Zasiłek stały - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 30 maja 2014, 15:04

Mam pytanie co zrobić z podopiecznym pobierającym zasiłek stały. Gdy otrzymywał zasiłek pół roku temu obiecał że będzie remontował swój domek (jest zdewastowany) i mieszkał później na terenie „mojej” gminy (stałe zameldowanie), a między czasie spał będzie u siostry w innej gminie. Teraz jednak pojechałam na aktualizację, a tam żadnego znaku użytkowania domu i posesji, no i oczywiście klienta nie ma. Już wysłałam także wezwanie.
Ale do sedna: skoro on nie przebywa na terenie gminy, więc nie mam gdzie przeprowadzić wywiadu. Skoro tak to mogę wstrzymać wypłatę zasiłku. Może ktoś miał taki przypadek. Na jakie artykuły się wtedy powołać????
Socjalny..

Napisano: 30 maja 2014, 17:38

a jak realizujesz wypłatę - przelewem?
wyslij do gminy gdzie mieszka siostra prosbe o przeprowadzenie aktualizacji
jesli napiszą ze go tam nie ma to wysyłasz wniosek do cba o ustalenie adresu

jesli nic to nie da to wstrzymasz wypłatę( trudno - nie bedzie poinformowany ) a szybko sie odnajdzie. Zrób pod to porządna adnotację urzedową m.in. o aktualizacji, braku wywiązania się z obowiązku zgłaszania zmian w sytuacji ...itp.

niestety klient nie jest o tym poinformowany i takie tam ( tak ważne dla sko) ale to chyba jedyne co można zrobić
jola09

Napisano: 02 cze 2014, 9:27

Uważam, że należy wstrzymać zasiłek i wysłać wezwanie. Jeśli nie zgłosi się i nie odbierze wezwania, to ograniczasz zasiłek z uwagi na brak kontaktu.
kkk

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x