Zasiłek stały - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 30 wrz 2016, 11:14

Mam takie oto pytanie, Pani składa o zasiłek stały jest z mężem w separacji ale dokumentu na to nie ma, ma dwoje dzieci nie zna adresu tych dzieci bo są dorosłe wyjechały, czy mogę na podstawie oświadczenia od niej nie występować o wywiady alimentacyjne :?: bo jak mam ustalić miejsce zamieszkania ich?
Marysia.

Napisano: 30 wrz 2016, 23:20

jeśli bardzo ci zależy miejsce zamieszkania możesz ustalić we współpracy z urzędem miasta/gminy czy Policją ;)
My w takich przypadkach nie szukamy rodziny, klient oświadcza że nie zna adresów bo nie ma kontaktów (pod rygorem odpowiedzialności karnej) i przyznajemy. Jeśli chodzi o separację, wymagamy od klienta by ten złożył dokumenty o separację a do tego czasu liczymy wspólne gospodarstwo, chyba że jest niebieska karta między parą, to przyjmujemy oświadczenie o prowadzeniu oddzielnego gosp dom
Gość

Napisano: 04 paź 2016, 11:01

A reszta jak robi w innych ośrodkach :?: podzielicie się, czy wogle przyjmujecie takie oświadczenia od małżonków? że prowadzą odrębne gosp. domowe :?:
Marysia,

Napisano: 04 paź 2016, 11:47

A reszta pisze do warszawy do cyfryzacji i ustala adresy zobowiązanych do alimentacji. Nie bawimy się z policją czy urzędem miasta gdyż z warszawy mamy wszystko.
A gdzie jest małżonek??? szanowny???
Wredna1

Napisano: 07 paź 2016, 7:47

Jeśli klient pisze na oświadczeniu że nie zna adresów to po co mam pisać do Warszawy :?: Do żony czy męża jeśli zna adres to mam też wystąpić o alimentację :?:
Marysia.,

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x